Fotbalistům 1. SC Znojmo se v posledních kolech dařilo. Porazili oba brněnské rivaly. Na půdě brněnské Bystrce senzačně otočili nepříznivý vývoj utkání a doma s 1. FC Brno B vyhráli díky penaltě nejtěsnějším možným rozdílem. I proto byly ambice před utkáním v Olomouci velké. Opak byl ale pravdou.

Rozdíl jediného bodu. Tak vypadala tabulka před utkáním Olomouce B a Znojma. A nyní?

Olomouc si připsala tři body a výrazně vylepšila své dosavadní skóre díky výhře nad znojemským týmem 5:0.

Olomouc se během dvou minut v prvním poločase dostala do dvoubrankového vedení. V patnácté minutě domácí Sigma kopala trestný kop. Dvojdotek znojemských hráčů několikrát změnil směr stříleného centru tak, že na něj byl Hrubý v brance Znojma krátký.

O minutu později se diváci na olomouckém stadionu rozjásali po krásné kombinaci domácích podruhé. Ti si na levé straně několikrát vyměnili na jeden dotek míč a s centrem do vápna naložil olomoucký Bueno nejlépe jak mohl. Výstavním angličanem poslal svůj tým do dvoubrankového vedení.

„Nehráli jsme špatně, ale dvěma lacinými brankami se dostal soupeř na koně a začal předvádět opravdu pohledný fotbal,“ sdělil po utkání znojemský kouč Michal Sobota.

Hosté se ale nevzdávali. Než přišla třetí trefa Olomouce, mohlo Znojmo klidně vést. Ale Minarech, Lacko ani Kováč své šance nevyužili.

I přesto, že hosté byli aktivnější a více u míče, opakoval se scénář z první půle. Dvěma rychlými góly se olomoucká juniorka dostala do čtyřbrankového vedení. V sedmapadesáté a devětapadesáté minutě se dvakrát trefil agilní Bueno a bylo po zápase. Na konečných 0:5 v neprospěch Znojma upravil v třiašedesáté minutě Hořava.

Poté si už domácí fotbalisté dělali na hřišti, co chtěli. Před hostujícího brankáře Hrubého se dostávali až s neskutečnou lehkostí a jen díky jeho zákrokům si Znojmo neodvezlo z Olomouce ještě větší příděl.

„Byla to škola fotbalu. Ale já nemám hráčům co vytknout. Nastoupili proti mladému, rychlému a agresivně hrajícímu mužstvu, které nám udělilo lekci. My se musíme z této prohry rychle vzpamatovat, abychom v neděli doma zabodovali,“ předeslal Sobota.

V dalším utkání Moravskoslezské fotbalové ligy se v neděli představí znojemský tým doma proti Karviné. Muže číslo jedna na znojemské lavičce tak může těšit pouze fakt, že už nastoupil i Jaroš.

„Na chvíli se na hřiště podíval a vypadá to, že bude zdravotně v pořádku. Snad budeme v neděli kompletní,“ přál si znojemský trenér.