Souboj dvou neporažených celků jarní časti. To bude ozdoba jedenadvacátého kola moravskoslezské fotbalové ligy. Ve Znojmě se představí tým, který má ambice v příštím roce hrát druhou ligu. Fotbal Fulnek.

„Bude to velký svátek fotbalu pro všechny. Jak pro mě, hráče, tak samozřejmě i diváky. Je to prostě veliké lákadlo,“ pozval na utkání trenér Znojma Michal Sobota.

V posledních kolech oba týmy nezaváhaly. Fulnek doma porazil rezervu Jihlavy rozdílem čtyř branek. „Jihlava přijela i s širším kádrem áčka. I přesto jsme podali skvělý výkon a porazili ji,“ pronesl kouč Fulneku Miroslav Kouřil. Znojmo zase doma porazilo Karvinou. „První poločas nebyl dobrý. V druhé půlce jsme začali hrát a zaslouženě vyhráli,“ vrátil se k utkání Sobota.

Fulnek, který se netají svými postupovými ambicemi, jede na jih Moravy vyhrát. „Jestliže myslíme na postup, musíme vyhrát,“ krátce nastínil své cíle Kouřil. Síly soupeře si je domácí tým vědom. „Je to pro nás výzva. My nemáme co ztratit a chceme jim cestu za postupem co nejvíce znepříjemnit. Fulnek má velice zkušený tým, jen jména Slončík či Kovář mluví za vše,“ uvedl Sobota.

Týmy mají jeden z druhého respekt. Zda znojemské mládí předčí fulneckou zkušenost, to se rozhodne až na hřišti. „Zkušenost našeho týmu je neoddiskutovatelná. To může být i jeden z faktorů, který zápas rozhodne, ale to jsou spíše spekulace,“ uvažoval Kouřil.

Znojmo pořád postrádá některé zkušené hráče. „ Doposud nejsme v té optimální sestavě. Navíc Pavelka je pořád v trestu,“ poukázal na ne zrovna ideální sestavu Sobota. „My jsme v plné síle a tu doufám ukážeme i na hřišti ve Znojmě,“ řekl Kouřil.

„Sám jsem na utkání zvědav. Viděl jsem tři utkání Znojma na jaře. Dvakrát doma a jednou v Lipové. Klobouk dolů před trenérem Sobotou. Je to trenér s velkým T. To, co dokázal z mladých kluků udělat, je obdivuhodné,“ upozornil na kvality znojemského kouče Kouřil. „Navíc se mi líbí to, že je neučí alibistický nakopávaný fotbal. Znojmo opravdu hraje atraktivní kopanou, která je navíc i účelná,“ uzavřel.