Znojmo navíc na domácím trávníku čtyřikrát v řadě neprohrálo, zatímco Sparta z pěti venkovních utkání letošního ročníku vydolovala jen bod. Do zápasu jde celek z Komárova posílený o výhru 1:0 v derby s Bystrcí. „Utkání se Znojmem ukáže tvář mužstva. Nikdy jsme nepotvrdili vítězství v dalším utkání, i když jsme narazili na relativně slabší soupeře," říká brněnský kouč Rostislav Horáček.

To Inzert Expres zase nezvládl okresní derby v Moravském Krumlově, kde podlehl 0:4. „Se Spartou doma chceme vyhrát, jenže nás sráží hromada individuálních chyb, které děláme v každém zápase. Třeba v Rousínově jsme měli jasně vyhrát, vedli jsme, ale dostali jsme hloupé góly," připomíná porážku 1:3 znojemský zadák Rudolf Kubošný. „Doma zatím zápasy uhrajeme, snad to zvládneme i se Spartou," doplňuje.

Hrubek se nevyvarují ani zkušení třicátníci Inzert Expresu. „Taky jsem udělal asi tři chyby, nevyhne se jim ani kapitán, sem tam se nesoustředíme všichni. Potřebujeme víc klidu, abychom zvládali i situace v nastavení," upozorňuje Kubošný.

Sparta se v desátém kole krajského přeboru ve Znojmě představí v sobotu od tří hodin odpoledne a přiveze i nového útočníka Petra Lopraise, který přišel z Vracova a v prvním utkání rozhodl o výhře s Bystrcí. „Potřebovali jsme útočníka. Loprais se zatím jeví sympaticky," sděluje Horáček.

Trenéra Sparty poslední dobou znepokojují výkony rozhodčích. „Tři roky jsem volal na svaz a chválil je, ale teď jsem hodně zklamaný, co mladí kluci předvádějí. Proti nám se kopalo už šest penalt a většina šílených, zatímco pro nás v Bystrci jasný pokutový kop nenařídili," zlobí se.

IE Znojmo pod novým trenérem Michalem Sobotou zatím bojuje o udržení. „Přitom jsem nikdy netrénoval pod tak dobrým koučem, fotbalu rozumí a připravuje perfektní tréninky. Jenže potřebujeme tým posílit o tvořivého středního záložníka a gólového útočníky. Chybějí nám, proto se plácáme u dna tabulky," mrzí Kubošného.