„Samozřejmě bychom chtěli v Karviné bodovat. Bude to velice těžké, protože Karviná má ambice na postup. Prohrála doma utkání se Zlínem a udělá vše pro to, aby vyhrála," uvedl znojemský trenér Leoš Kalvoda.

Karvinští fotbalisté hráli předchozí zápas také doma. Proti Zlínu si vypracovali několik slibných příležitostí, ale zradila je závěrečná koncovka. Zlínskému týmu tak stačila na vítězství jediná branka.

„Po předchozí porážce se Zlínem si už doma nemůžeme dovolit zaváhat. Prvořadé bude uhájit čisté konto, které se nám povedlo pouze v prvním zápase s Pardubicemi. Bude to ale obtížné, protože Znojmo disponuje útočnou kvalitou. V posledním kole byl vidět zejména Vašíček, který dal hattrick," sdělil trenér Karviné Pavel Malura.

S karvinským klubem má zkušenosti znojemský kouč. „V Karviné jsem před třemi lety dva roky působil, ale mančaft se od té doby změnil. Zůstali tam snad jen dva hráči, kteří tam za mě hráli. Co jsem viděl záznam na DVD, tak je to velice kvalitní mužstvo a o postup se budou prát oprávněně," poznamenal Kalvoda.

Znojmo ještě letos neprohrálo a drží se na druhém místě tabulky. V posledním zápase se rozstřílel Václav Vašíček a třemi brankami vyprovodil nováčka soutěže z Pardubic. Kalvoda ale varoval před velkou euforií. „Musíme zůstat na zemi. Nemůžeme jet do Karviné s nějakým uspokojením," dodal.

Jeho mužstvo už je téměř kompletní. Ze zraněných hráčů netrénuje už jen Cihlář.

Ani soupeř nemá problémy s kádrem, který ale oproti Zlínu čekají změny. „Scházet nám bude Knötig na levém kraji obrany, ale máme široký kádr a je kam sáhnout. Změny v základní sestavě oproti Zlínu každopádně budou," přiblížil Malura.

Zápas začíná v Karviné v neděli v pět odpoledne.