„Není na nás žádný tlak. Původně jsme chtěli dávat šanci mladým postupně, ale okolnosti nás přinutily k tomu, že dostali mnohem víc příležitostí. Ale je to dobře, čerpat z vlastních zdrojů je nejvýhodnější,“ řekl krumlovský stratég Milan Kleibl.

Jeho tým na jaře urval jen jedenáct bodů, proto měl být proti rozjetému Rousínovu, který vyhrál pět z posledních sedmi duelů, outsider. Na hřišti Tatranu to však v parném odpoledni vypadalo jinak. Aspoň ze začátku.

Krumlov přijel se slušnou obranou, ze které vyrážel do nebezpečných brejků. Tatranu chyběla „šťáva“ a kombinací se neprosadil. „Soupeř hrál dobře, my jsme na začátku ještě cítili v nohou středeční finále krajského poháru s Tišnovem a rozjížděli jsme se pomalu. Na nohy nás postavila až vedoucí branka, se kterou přišlo uklidnění,“ zmínil rousínovský trenér Tomáš Kovanda zásah Martina Puppa z 32. minuty.

Po první brance bylo už jasné, jak se duel vyvine. „Od vedoucího gólu jsme se začali zvedat. Hráli jsme dobře a přidali další dva hezké góly. Hosté sice snížili po naší chybě, když už jsme si asi mysleli, že je hotovo, ale žádné drama jsme nepřipustili,“ ocenil své hráče Kovanda.

Krumlovští nemají v aktuální sezoně nejvyšší krajské soutěže příliš štěstí. „Podzim jsme začali několika těsnými prohrami, a když jsme se dali trochu do kupy, zranila se nám skoro celá obrana. Chvíli nám zas trvalo, než si změny sedly, ale v některých zápasech jsme předváděli dobrý fotbal,“ narážel Kleibl třeba na předešlou výhru 3:2 ve Vojkovicích.

Jedenáctý tým tabulky v neděli odehraje poslední domácí utkání s Bučovicemi a ročník zakončí v Tišnově. Právě celek z Brněnska bojuje s Mutěnicemi o postup do divize, kam se podívá pouze vítěz soutěže.

Aktuálně Tišnov ztrácí na druhém místě bod, ale má stedeční dohrávku s Boskovicemi k dobru. „Chceme se rozloučit doma výhrou, v Tišnově už dáme asi šanci zase dalším mladým. Před pár koly jsem na postup věřil Mutěnicím, ale ty si to teď zkomplikovaly prohrou s Bohunicemi,“ přemítal Kleibl.

Krumlov v kraji
TABULKA:
11. místo, 32 bodů, skóre 46:63 – 28 zápasů, 10 výher, 2 remízy, 16 proher

JARNÍ VÝSLEDKY:
M. Krumlov – Ráječko 2:3
M. Krumlov – Bystrc 2:3
Mutěnice – M. Krumlov 1:0
M. Krumlov – Lanžhot 1:0
Bosonohy – M. Krumlov 0:0
M. Krumlov – Sp. Brno 3:0
Boskovice – M. Krumlov 2:1
M. Krumlov – Ivančice 2:3
M. Krumlov – Bohunice 0:2
Mor. Slavia – M. Krumlov 5:3
Vojkovice – M. Krumlov 2:3
M. Krumlov – Novosedly 4:0
Rousínov – M. Krumlov 3:1

ZBÝVAJÍCÍ DUELY:
Neděle: M. Krumlov – Bučovice
Pátek 16. června: Tišnov – M. Krumlov