Další kvalitní domácí výkon předvedli tasovičtí fotbalisté, když ve středeční dohrávce porazili jasně Bystřici nad Pernštejnem 4:2. Od začátku neponechali nic náhodě a už v 5. minutě vedli díky gólu Maška. Ten pak střílel další branku a na třetí přihrával Mucalovi. Po půlce tak domácí vedli 3:0.

Ve druhém poločase zvyšoval hlavičkou Krátký. Nepozornost Tasovických ke konci utkání je stála čisté konto a do jejich brány doputovaly dokonce dva góly.

„Potřebovali jsme v tomto odloženém utkání nutně získat tři body. Kluci k tomu přistoupili, jak měli, dali jsme hezké góly, škoda jen toho závěru," konstatoval tasovický kouč Jiří Fryš.

Hosté v Tasovicích nepředvedli v prvním poločase žádnou kloudnou akci. „První půlku jsme byli jak na ledě a zapomněli si brusle, protože všichni padali, hráli na půl plynu. Domácí nás přehráli, byli rychlejší a důraznější, každý souboj jsme prohráli," zhodnotil bystřický kouč Karel Fencl.

Jeho tým si spravil chuť v závěru, když využil laxnosti domácího mužstva. „Asi už jsme je podcenili. Je to škoda," krčil rameny střelec dvou tasovických gólů Vlastimil Mašek. Tomu se dařila spolupráce s Mucalou, který nastoupil poprvé po třízápasovém trestu za červenou kartu. Díky jejich přesným trefám tak mají Tasovice o něco blíže záchraně. Mašek v Tasovicích hrál minulou sezonu, na podzim byl v Americe.

„Překvapilo mě to, že se musíme zachraňovat, protože mančaft se až tak nezměnil. Asi se na nás nalepila smůla a pak už se s námi táhla. Když budeme pokračovat v takových výkonech, jako teď, tak bychom sestoupit neměli," věří Mašek.

Zápas byl netradiční v tom, že jej pískaly tři ženy. „Zvládly to velice dobře," pochvalovali si při odchodu z hřiště tasovičtí fanoušci, kteří bývají mnohdy velice kritičtí.

V tabulce divize D se Tasovičtí posunuli na dvanáctou příčku. Rozdíl mezi ní a pátým místem jsou pouhé tři body. Tasovice však hledí i dolů, od posledního místa je dělí čtyři body. Před sebou mají ještě čtyři duely. Už v neděli je čeká doma první Třebíč. Ta letos prohrála jen dvakrát.

Tasovice – Bystřice nad Pernštejnem 4:2 (3:0)

Branky: 5. a 29. Mašek, 35, Mucala, 74. Krátký – 82. Sklenář, 89. Zich. ŽK: Fukal, Blahoudek, Doležal, Paul – Holý, Mitáš, Sklenář, Ilek. Rozhodčí: Adámková – Hanáková, Zaplatilová. Diváků: 190.

Tasovice: Fukal – Čerstvý, Krátký, Blahoudek, Doležal (78. Vyžrálek), Horáček (81. Vítek), Mašek, Paul, Mucala (89. Dítě), Šuráň, Helebrant.

Bystřice n. P.: Trávníček – Chocholáč, Holý (66. Padrtka), Vícha, Mitáš, Čech, Zbytovský, Sklenář, Prášil (76. Zich), Ilek (66. Navrátil), Sklenář.