První mohou získat v sobotu na hřišti Bystřice nad Pernštejnem. Na rozjezd je to solidní soupeř. Tasovice vloni Bystřici pokaždé porazily a v celkovém součtu bodů jich soupeř získal stejně jako Tasovičtí 33. „Rozhodně nemůžeme říct, že to je snadný soupeř. Každé mužstvo se v přestávce nějakým způsobem změní. Šance jsou tak vyrovnané, že může sehrát roli domácí prostředí, ale my určitě budeme chtít vstoupit do soutěže jiným způsobem než v prvních třech utkáních na jaře," poznamenal Fryš.

Hráči nehodlají nic podcenit. „Je to první zápas a těžko se dá říct, jak kdo na tom je. To se ukáže až tak po pátém kole. Je to velká neznámá," dodal jeden z potencionálních tasovických střelců Vlastimil Mašek. Kromě něj by se o góly měli starat Ladislav Mucala a nováček v týmu Jakub Velčický, který přišel z Blížkovic. „V přípravě jsme soupeře přehrávali, ale koncovka byla špatná. Mohli jsme vyhrávat větším rozdílem. Snad se to zlomí v sezoně," věří Mašek, který na jaře Bystřici popravil dvěma góly a na jeden nahrál.

Tasovice chtějí na hřišti soupeře bodovat. „První zápasy jsou specifické. Bystřice hraje takový zodpovědný fotbal. Ale myslím, že v našich silách je minimálně bod a náš mančaft touží vyhrát," sdělil Fryš.

Mužstvo v přípravě prohrálo jen v pohárovém zápase s třetiligovým Prostějovem. Ostatní utkání byla s týmy z krajského přeboru a jedno pohárové s Bohunicemi, které Tasovice porazily 2:1. V posledním duelu vyhrály vysoko nad Jaroměřicemi nad Rokytnou. „Vyhráli jsme sice 6:0, ale měli jsme vést alespoň ještě o tři góly," naznačil trenér, že koncovka stále není ono.

O tom, kdo v sobotu nastoupí, nemá ještě stoprocentně jasno. „Dva posty v sestavě jsou ještě otevřené. Vypadá to, že budeme hrát na jednoho útočníka. Celkem nám tento systém vyhovuje," prozradil.

Je ale jisté, že do brány se postaví věčný náhradník Fukal, předchozího gólmana Gábora totiž zlákalo angažmá v Rakousku, stejně jako Šuráně a Vyžrálka. Kvůli zdravotním problémům skončil Doležal. Chybět bude také dlouhodobě zraněný Čerstvý. Do týmu naopak kromě již zmíněného Velčického přibyli Švarc a Mička ze Znojma a Sivera z Únanova.

divize D

1. kolo

sobota 10. 8.

Bystřice n. P. – Tasovice 16:30

Loňská vzájemná utkání:

Bystřice – Tasovice 1:3 (0:1)

Branky: 86. Prášil – 27. a 61. Vyžrálek, 49. Helebrant.

Tasovice – Bystřice 4:2 (3:0)

Branky: 5. a 29. Mašek, 35. Mucala, 74. Krátký – 86. Z. Sklenář, 89. Zich.