Na hřišti v Chotusicích prohráli s týmem z druhé ligy FK Čáslav 1:2, když soupeř vedl po první půli 1:0. Ten měl ale výhodu již jednoho odehraného utkání, ve kterém podlehl pražské Slavii 0:4.

„Utkání splnilo svůj účel. Zkoušeli jsme nové hráče, takže sehranost nebyla na takové úrovni, jak bych si představoval. Ale to, co jsem od zápasu chtěl po kondiční stránce, tak to se povedlo. Hráči utkání odmakali. Samozřejmě jsem chtěl poznat hráče při hře, ale neměli to jednoduché, když šlo o první zápas. Uvidím o víkendu, kdy nás čekají další dvě utkání," sdělil znojemský trenér Leoš Kalvoda.

V sobotu se znojemští fotbalisté utkají na hřišti v Ivančicích s brněnskou Zbrojovkou, která postoupila do nejvyšší soutěže, o den později zamíří za hranice do rakouského Zellendorfu.

Znojemské mužstvo nyní navíc zkouší nové hráče. „Slovenského fotbalistu Tomáše Púčka už jsme poslali domů. Dalšího Slováka Michala Živčiče, dačického Tadeáše Jindru a Tomáše Šrámka ještě zkoušíme. Navíc k nim přibyli Litevec Strauka, Ukrajinec Lendel. Má přijet jeden Slovinec a Brazilec ještě nedorazil. Má nějaké problémy s vízem," přiblížil Kalvoda.

Ten se musí obejít hned v úvodu bez zraněných hráčů. „Jiří Zifčák se zranil na prvním tréninku. Tomáš Cihlář si v utkání s Čáslaví natáhl nebo natrhl sval a Odehnala zase bolí operované koleno," dodal trenér.