Dvacáté čtvrté kolo zaskočilo znojemské fotbalisty při pronásledování Bohemians 1905 v tabulce. Na hřišti třináctého Táborska totiž dokázali uhrát pouhý bod za bezbrankovou remízu. Ani po bojovném výkonu nedokázaly útoky na obou stranách prorazit defenzivy soupeřů, stav tak zůstal bez branek až do konce duelu.

„Již od začátku utkání jsme byli lepším mančaftem. Trochu se ale projevila taková naše slabost, totiž zakončení ve venkovních zápasech. Nedohrávali jsme míče, kromě jednoho nastřeleného břevna jsme si nevytvořili žádnou nebezpečnou akci. Nejsem spokojený s bodem, měli jsme na víc. Táborsko totiž urputně bránilo, hru zcela podřídili defenzivě. Čekali na naše chyby, které my jsme až na výjimky neudělali. Škoda dvou bodů," uvedl znojemský kouč Leoš Kalvoda.

Ani domácí trenér nebyl se hrou svého týmu spokojen. „Věděli jsme, že nás čeká obrovsky těžký zápas. Znojmo a Bohemians 1905 jsou o trochu dál než ostatní mančafty druhé ligy. Bohužel oba tyto soupeře teď máme v rozlosování. Znojmo máme za sebou. Podali jsme proti němu zodpovědný výkon v obraně. Snažili jsme se chodit do brejků. Soupeř má velikou kvalitu směrem dopředu, ale má okénka v obranné čtveřici. Chtěli jsme z brejků dát gól. V první půli jsme šli několikrát do přečíslení, měli jsme z toho dát branku. Nebo měla zápas rozhodnout dvěstěprocentní šance Dolejše. To, co jsme chtěli – to znamená bodovat – to jsme splnili, ale s hrou jsem spokojen nebyl," řekl pro klubový web hlavní trenér Táborska Roman Nádvorník.

Příčinu neúspěchu hledali domácí v příliš defenzivně založené hře. Byli jsme až moc zaměřeni na obranu, měli jsme špatnou přechodovou fázi, vepředu jsme udrželi málo balonů. Trochu se to změnilo ve druhé půli, ale v první půli byl vidět náš velký respekt před soupeřem. V naší situaci je ale každý bod zlatý," popisoval Nádvorník.

Bezbranková remíza se přitom Znojmu na jaře nepovedla poprvé. „Zápas skončil stejně jako v Sokolově. Dokonce bych řekl, že hra a průběh zápasu byl velice podobný jako tam. Nebyli jsme odvážní a dostatečně důrazní, to musíme změnit. Pokud budeme hrát důrazněji, můžeme uspět ve středu v Opavě. Doufám ale, že Opava nebude hrát beton. Myslím, že se poženou za gólem a ukážou, jak se hraje fotbal," uzavřel trenér Kalvoda.

V tabulce je Znojmo stále druhé, ztrácí tři body na vedoucí Bohemians 1905 a disponuje náskokem tří bodů před Sokolovem. Znojmo ovšem má zápas k dobru, který může být v pozdějších fázích ligy rozhodující.

VOJTĚCH POJER