Úspěšný víkend mají za sebou tři mužstva ze Znojemska hrající fotbalový krajský přebor. Nováček z Jevišovic si poradil s Kuřimí, odkud přivezl výhru 2:1. Stejným skórem zvítězil Inzert Expres Znojmo nad Spartou Brno. První zisk tří bodů slavili v Moravském Krumlově, když porazili Rousínov zmítající se v krizi 3:1.

Jevišovice dávají najevo, že nejsou žádným ustrašeným nováčkem krajského přeboru. Tři body přivezly z Kuřimi. „Zasloužili jsme si vyhrát. První poločas jsme byli kombinačně lepší, dokázali jsme si podržet balón. Než Peřinka proměnil pokutový kop, tak jsme měli ještě tři šance, které jsme bohužel neproměnili," přiblížil jevišovický trenér Zdeněk Macháček.

Soupeř ve druhé půli vyrovnal, ale Jevišovičtí nakonec těsnou výhru 2:1 vybojovali. „Naštěstí jsme šest minut po vyrovnání domácích dali díky Stuchlíkovi gól. Deset minut před koncem nastřelil Rožnovský tyč. Kdyby to dal, mohli jsme dohrávat v klidu a nemuseli jsme čelit nátlakové hře domácích," sdělil Macháček.

Jevišovice si z celků ze Znojemska stojí nejlépe v tabulce. Jsou čtvrté. „To, že máme z pěti utkání deset bodů, je pěkné. Je ale ještě moc brzo na hodnocení, protože soutěž je vyrovnaná. Dobrý pocit mám z toho, že nás v pěti utkáních žádný soupeř nedokázal přehrát. Za to si kluci zaslouží poklonu. Vůbec jsme neposílili, hrajeme s kádrem, který postoupil z 1.A třídy," poznamenal jevišovický kouč.

Po dvou prohrách naplno bodoval Inzert Expres Znojmo. Doma vyhrál nad Spartou Brno. „Byly to vydřené, ale zcela zasloužené tři body. Navázali jsme na dobře odehrané utkání ve Vojkovicích. Naše hra měla v první půlce kvalitu. Soupeře jsme přečíslili a dali dvě krásné branky," zhodnotil znojemský trenér Tomáš Pěnkava.

Soupeř snížil na 2:1 až v 90. minutě. „Druhý poločas byl méně fotbalovější, ale o to více bojovnější se spoustou soubojů, kdy byly na obou stranách situace, které zaváněly brankou. Ke škodě diváků padla až v samém závěru do naší brány po chybě gólmana," řekl trenér.

Ten kvůli trestu za protesty v minulém utkání nemůže dva zápasy stát na střídačce. „Stál jsem vedle, takže to nějak nevadilo," dodal. Kromě výhry v krajském přeboru si také připsal osm gólů ve čtvrté třídě okresního přeboru, když oblekovické céčko porazilo béčko Suchohrdel u Znojma 12:4.

Inzert Expres je v tabulce desátý a na kontě má šest bodů za dvě vítězství.

Radost z první výhry si mohli užít fotbalisté Moravského Krumlova. Rousínov, který dosud vyhrál jen jednou a čtyřikrát prohrál, porazili 3:1. „Tři body jsou víc, než jsme čekali, ale my už museli, protože Rousínov byl bod před námi a kdybychom prohráli, byla by tam velká díra. Potřebovali jsme zabrat a taky jsme zabrali," liboval si trenér Moravského Krumlova Rudolf Holátko.

Tomu dělá vrásky post gólmana. Pátý zápas v Rousínově odchytal už čtvrtý gólman. Tentokrát naskočil do brány veterán Miroslav Vošmera. „Byl jedním z nejlepších hráčů na hřišti. Třikrát nás podržel a podal velice kvalitní výkon," zhodnotil trenér.

Jeho tým nechtěl hru příliš otevřít. „Šli jsem do zápasu s tím, že máme v bráně už čtvrtého gólmana během pěti kol, který se chytání už moc nevěnuje. Věděli jsme, že nemůžeme hru otevřít, hráli jsme proto zezadu vyloženě takticky," prozradil Holátko.

Moravský Krumlov je dvanáctý. Pět bodů získal za dvě remízy a jednu výhru.

Krajský přebor

IE Znojmo – Sp Brno 2:1 (2:0)

Branky: 19. Procházka, 21. vlastní – 90. Hlavinka.

Kuřim – Jevišovice 1:2 (0:1)

Branky: 50. Janda – 41. Peřinka, 56. Stuchlík.

Rousínov – M. Krumlov 1:3 (1:3)

Branky: 16. Kubala – 26., 36. Procházka, 7. Řezáč,