Jestli znojemskou družinu absence vůdce lavičky poznamená, se ukáže už v neděli od pěti hodin odpoledne na Městském stadionu v Srbské ulici, kde poslední celek tabulky hostí osmou Olomouc. „Trochu to asi zápas ovlivní, ale jak v Brně, tak o týden později v Teplicích, jsou tribuny blízko střídačkám. Jelikož hodně křičím, určitě mě bude slyšet. Akorát budu možná vypadat trochu jako magor. Doufám, že mě odtamtud už nemohou vyloučit," smál se Kalvoda, místo kterého bude dirigovat mužstvo přímo na lavičce jeho asistent Tibor Duda.

Ani znojemští hráči se neobávají, že absence hlavního kouče na tradičním místě přinese výraznou změnu. „Trenéra je vždy dost slyšet, takže určitě bude i z tribuny. Nevidím v tom žádný problém. Podobné věci se dějí i v Lize mistrů, takže to na nás nebude mít žádný vliv," ujistil obránce Josef Hnaníček.

Znojmo versus Olomouc.Nedělní utkání nebude pro znojemské hráče zvláštní pouze tímto. Pět z nich dřív nastupovalo za Olomouc. „Dala mi první šanci v dospělém fotbale, takže zápas pro mě bude pikantní," uvedl například obránce Martin Hudec, který na Hané strávil víc než deset let a Sigmě se postaví vůbec poprvé v kariéře.

Odměna i pokuta

Kouč Kalvoda zase nedělního soupeře před dvanácti lety dovedl k ligovému bronzu. V „derby" proti svému bývalému celku proto zvolil netradiční motivaci. „Nějakou odměnu jsem už vypisoval, a kluci utkání nezvládli. Proto to nyní udělám oboustranně. Hráči mají vypsanou odměnu za vítězství, ale i pokutu za neúspěch," uvedl trenér.

Tomu narušila přípravu v reprezentační pauze nemoc jeho svěřenců. Začátkem týdne mu jich přišlo na trénink pouze šest. „Na soupeře jsme nenacvičovali něco speciálního, stejně by to nemělo smysl. Navzájem se perfektně známe, takže nečekám žádné překvápko. Výkon mužstva se skládá z maličkostí a na ty už musí reagovat hráči přímo na hřišti," vysvětlil stratég posledního celku tabulky.

Osmá Olomouc přijíždí na Znojmo posílená remízou se Spartou. „Řekne se, že s takovým soupeřem je to dobrý bod, ale pro nás znamená málo. Na posledního máme pouze šest bodů náskok, situace není dobrá. Budeme hrát o život," řekl olomoucký trenér Zdeněk Psotka.