Nejblíž vítězství byl čtyřiadvacetiletý středopolař ve finále turnaje ve stolním tenise. Na znojemského kouče Jiřího Balcárka však nestačil. „Trenér stolní tenis hrává a jednoznačně mě přejel. Házel mi to do stran, smečoval, je fakt dobrý,“ uznal Hladík.

Těsnou prohru 5:6 musel skousnout i v hokejovém duelu, kdy jako brankář vedl mužstvo oranžových proti týmu modrých, za které v brance nastoupil znojemský kapitán Tomáš Cihlář. „Myslím si, že jsme měli převahu, ale na druhé straně dobře zachytal Tomáš, na mě moc střel neletělo. Poslední gól jsem dostal snad v závěrečné minutě. Seděl jsem, spal a dělal si z toho srandu. Nakonec mi dávali góly, když už jsem se tolik nesoustředil,“ vtipkoval.

Znojemský rodák Milan Fridrich.
Konec mě mrzí hlavně kvůli Znojmu, říká florbalová ikona Fridrich

Do branky si v hokejovém utkání stoupl dobrovolně. „Už jsem párkrát chytal, takže jsem věděl, do čeho jdu,“ řekl Hladík.
Balcárkovi svěřenci si zahráli také florbal, tentokrát se hráči rozdělili podle věku na mladé a starší. Hladík nastoupil za mladší výběr, který neměl šanci a suverénně prohrál. „Asi rozhodla zkušenost, jasně nás přehrávali,“ smál se.

Na rozdíl od hokeje však nenastoupil jako brankář. „Do brány šel Jarda Svozil, florbal mě v brance nebaví tolik jako hokej. U tohoto sportu radši běhám, s hokejem mám zkušenosti,“ vysvětlil Hladík.

Možnost zahrát si po konci podzimní části doplňkové sporty si pochvaluje. „Jedná se o zpestření, když končí fotbal a můžeme si zahrát i jiné sporty. Zjistíme, jak náročný je třeba hokej, což je dobře. Každého to baví a užijeme si srandu,“ dodává.
Se spoluhráči se sejde 8. ledna už na klasickém tréninku.

Doplňkové sporty

Znojemští fotbalisté si v posledním tréninkovém týdnu zahráli hokej, florbal a stolní tenis. Hokejový duel vyhrálo modré mužstvo vedené Tomášem Cihlářem nad oranžovým týmem s Janem Hladíkem 6:5. Florbalový duel jasně ovládl tým starších, který vyučil mladé. Turnaj ve stolním tenisu pak s přehledem vyhrál znojemský kouč Jiří Balcárek, který ve finále přehrál Hladíka.

Basketbalistky KP Brno v EuroCupu. Ilustrační foto.
Třetí kolo podle předpokladů. KP Brno i Žabiny postupují, Technic končí