I když žádné utkání nehrál přes dva měsíce, zvládl jej bez potíží. „Celou dobu jsem trénoval, takže po fyzické stránce jsem neměl žádný výpadek. Ale napoprvé jsem ani já nevěděl, co čekat. Nejsem extrémně nadšený, ani zklamaný. Ještě mám co zlepšovat, což přijde s dalšími zápasy," hlásí jedenatřicetiletý Hudec.

I když oblékl dres rodného Znojma po patnácti letech, přehnané emoce necítil. „Nic výjimečného jsem neprožíval. Odehrál jsem zápas jako kterýkoliv jiný a myslím, že bez problému," říká obránce, který naposledy hrál třetí německou ligu za Osnabrück, kde se nedohodl na smlouvě.

Proti Trnavě odehrál devadesát minut s kapitánskou páskou na ruce. „Kluci jako všude chtějí něco do kasy, ale ještě si musí počkat, až podepíšu smlouvu," směje se.

Po odchodu Marka Heinze je Hudec nejzkušenější znojemský hráč se 140 starty v nejvyšší české soutěži, v nichž dal 15 branek. „I v Osnabrücku jsem byl jeden z nejstarších. Nikdy jsem neměl problém na hřišti mluvit a dirigovat si spoluhráče, ale ani s kritikou. Když mi někdo něco vytkne, nejsem vzteklý. Rád klukům nějaké rady předám, ale nesmí to vypadat, že někdo někoho buzeruje a dělá osobního trenéra," ušklíbne se.

Znojmo se sice krčí na poslední příčce tabulky, Hudec však týmu věří. „Mám z něj výborný pocit. Kluci několikrát dokázali, že fotbal hrát umějí. Tvoří dobrou partu na hřišti i mimo něj, a přes týmový duch vede cesta, jak se zachránit," nabádá stoper.

Hudec si prvoligový comeback nejspíš odbude příští sobotu v Ostravě. „Kdybych měl obavy, můžu přestat hrát. Jsem v očekávání a doufám, že si užijeme vítězství," dodává.