Už se zdálo, že si jevišovičtí fotbalisté odvezou z Rousínova bod, ale domácí nakonec urvali výhru v závěru. „Tak nějak jsme se už všichni spokojili s remízou. Jenže v 91. minutě přišla standardní situace, kdy náš obránce zbytečně ve středu dohrál útočníka Rousínova. Byl z toho přímý kop, který letěl krásně do šibenice. U tyčky stál náš kapitán Hazucha a rukou balón vyrazil ven. To automaticky znamenalo pokutový kop a červenou kartu," popsal jevišovický trenér Zdeněk Macháček.

Z utkání neměl vůbec dobrý pocit. „Nehráli jsme, co bychom měli. Většina hráčů nepřistoupila k zápasu, jak měla. Když z jedenácti hráčů, dělají jen čtyři, co bych si představoval, tak nemáme v krajském přeboru šanci. Byl jsem hodně zklamaný a na kluky naštvaný," kritizoval kouč.

Červená karta Pavla Hazuchy navíc Jevišovicím hodně zkomplikovala situaci před dalším duelem s druhými Bosonohy. „Je to náš nejlepší hráč, o kterého se mančaft opírá. Mrzí mě, že bude určitě jeden zápas chybět. Bude těžké poskládat sestavu, protože je to kluk, který bojuje snad za osm lidí," dodal Macháček.

Jevišovice si drží se čtrnácti body pátou příčku. Jen o bod méně má deváté IE Znojmo. To také pokazilo závěr zápasu s Ráječkem, se kterým se muselo o body podělit. Zavinil to zbytečný faul v pokutovém území po autu. „Soupeř byl sice těžký, ale za situace, kdy jsme drželi vedení, je to škoda," poznamenal trenér Inzert Expresu Tomáš Pěnkava.

Jeho tým doma body letos nerozdává. Ráječko bylo prvním celkem, který si alespoň jeden odvezl. „Na obou stranách se hrálo s velkým nasazením a všechny to stálo mnoho sil," přiblížil Pěnkava.

Své mužstvo už začíná chystat na nedělní derby v Moravském Krumlově. Ten nyní neprožívá dobré období, dvakrát po sobě prohrál 0:3. Proti Novosedlům zradila Krumlovské špatná koncovka. „Je to špatné, nedáváme branky. Hrajeme jen po velké vápno. Nemáme útočník. Chybí čtyři hráči do ofenzivy. Musí zaskakovat záložníci. Nedá se nic dělat, musí zabrat. Je to jen na nás," konstatoval krumlovský trenér Rudolf Holátko.

Krumlov zřejmě srazil vlastní gól. „Za stavu 0:0 jsme si dali vlastní gól, a to nás zřejmě zlomilo," podotkl kouč.

Kromě domácího derby s IE Znojmo odehraje Krumlov i další zápas na svém hřišti. „Doma musíme vyhrávat. Devět bodů, které máme, je strašně málo. Máme nůž na krku," řekl trenér týmu, který je třetí od konce.

Krajský přebor 8. kolo

Rousínov – Jevišovice 3:2 (1:0)

Branky: 34. Krejčíř, 62. Kupčík, 90.+3 (PK) Žoček – 47. Rožnovský, 80. Hazucha.

IE Znojmo – Ráječko 2:2 (1:1)

Branky: 35. Škvařil, 51. (PK) Černý – 7. Blaha, 90.+1 (PK) J. Sehnal.

Novosedly – M. Krumlov 3:0 (0:0)

Branky: Křivánek, Spodný – vlastní.