V sobotu od půl páté odpoledne čeká Jihomoravany v 26. kole soutěže další spolufavorit na postup. Do Znojma přijede v tabulce momentálně druhá Sparta Brno. „V Brně jsme od ní v posledních třech zápasech vždycky dostali pětku, ale doma se nám proti ní vždycky daří. Strach z tohoto utkání rozhodně nemám," prohlásil gólman.

Čtrnácté Znojmo čeká složitý dvojboj, protože hned v následujícím kole zavítají na hřiště třetích Bohunic. „Právě předchozí kolo ukázalo, že i takový mančaft dokáže vykolejit. Jedná se o zápasy, ve kterých můžeme sbírat body," věřil týmu Vítámvás.

V týdnu ovšem znojemští fotbalisté vstřebávali nečekanou porážku 0:3 s Dubňany, které posílily svoji naději na záchranu v krajském přeboru. Na Inzert Expres už ztrácí poslední celek tabulky pouze tři body. „Po utkání v Bystrci muselo přijít nějaké podcenění, jinak si to nedovedu vysvětlit. Odehráli jsme otřesný zápas, který neměl nic společného s fotbalem. Jestli tak budeme pokračovat, můžeme se s krajským přeborem rozloučit," láteřil Vítámvás.

Hráče logicky stihl i hněv trenéra. „To víte, že se zlobil. Vůbec jsme nehráli to, co jsme si řekli v kabině. Na hřišti neděláme, co máme. Přitom když se jeho pokyny řídíme, sehrajeme dobré utkání. Je vidět, že taktiku má vymyšlenou dobrou, zbytek je na nás. Věřím, že naše situace nás o to víc semkne," burcoval mužstvo brankář.