„Věříme, že to bude o něčem jiném. Kluky začne fotbal zase bavit, ať si vyšší soutěže zase vykopou," vysvětlil vedoucí mužstva Pavel Makovička.

O přihlášce do vyšší soutěže klub neuvažoval, jelikož se obával, že výkonnostní propad by pokračoval také v ní. „Nemáme lidi. Mladí by na I. A třídu neměli a nechceme, aby se plácali někde u dna a hned se stresovali porážkami," objasnil Makovička.

Sezona Jevišovic
- Umístění: 17.
- Bilance: 1 vítězství – 3 remízy – 28 porážek, skóre 28:124
- Bilance doma: 1 vítězství – 1 remíza – 14 porážek, skóre 12:59 (17. místo)
- Bilance venku: 0 vítězství – 2 remízy – 14 porážek, skóre 16:65 (16. místo)
- Nejvyšší výhra v sezoně: Jevišovice – FK Znojmo 1:0 (22. kolo)
- Nejvyšší prohra v sezoně: Jevišovice – Boskovice 1:9 (31. kolo)

I zbývající hráči současného kádru tuší, že sešup o dvě soutěže níž je pro Jevišovice pragmatický krok. „Zahrál bych si I. A třídu, ale museli bychom mít hráče, kteří teď nejsou. V současné sestavě je pro nás I. B třída asi nejideálnější řešení," uznal obránce David Vlk.

Kádr se ale zřejmě výraznějšího posílení nedočká, klub plánuje využít vlastní zdroje. „Doplníme tým mladými kluky z dorostu, budeme mít i béčko ve třetí třídě," potvrdil Makovička.

V uplynulé sezoně družstvu scházel tvůrce hry. „Podle mě potřebujeme někoho do středu zálohy, zkušeného borce, který podrží míč a rozdá ho spoluhráčům," zamýšlel se Vlk.

Na právě skončenou sezonu už nikdo z hráčů příliš myslet nechce. Jevišovice v ní uhrály pouhých šest bodů za jednu výhru a tři remízy, se sestupem se musely smířit už dlouho před koncem soutěže. „Musíme zapomenout a vyčistit si hlavy. Když dostáváte každý zápas šest nebo sedm gólů a dáte sotva jeden, na každém to po psychické stránce zanechá nějaké následky. Určitě to pro mě byla z tohoto pohledu nejnáročnější sezona," uznal Vlk.

Tradiční závěrečnou rozlučku s ročníkem si ale jevišovický tým i přes mizerné výsledky zkazit nenechal. „Měli jsme ji i s kapelou, museli jsme sezonu nějak zapít, abychom na ni zapomněli," dodal Vlk.