„Bylo to derby a těžko můžeme chtít, že každého soupeře přehrajeme a vyhrajeme 5:0. Naše hřiště je úzké, a tak jsou zápasy hodně o bojovnosti. Na úzkém hřišti se špatně kombinuje. Nebyli jsme dobří v osobních soubojích, byli jsme ale lepší, co se týká počtu šancí a zaslouženě jsme vyhráli," konstatoval jevišovický trenér Macháček.

Hrušovanští se pohybují ve středu tabulky. Na začátku jara se ale začali nacházet v nebezpečných sestupových vodách. Nyní už mají s největší pravděpodobností záchranu jistou. Na podzim dali Jevišovicím výprask 5:0, na jejich hřišti ale neskórovali ani jednou. „Vyhrál šťastnější tým. Hřiště v Jevišovicích připomíná tenisový kurt a hraje se stylem, že se míče jen nakopávají. Myslel jsem, že domácí se nějak zlepšili, ale hrají pořád to stejné. Mají dobrou obranu, hrají to na dlouhé nákopy, jen jsou teď rychlejší," zhodnotil hrající trenér Hrušovan Robert Koch.

Krajský přebor

Jevišovice nahlížejí do krajského přeboru. Tři kola před koncem vedou tabulku s náskokem dvou bodů před Vojkovicemi. Nic tedy ještě nemají jistého, ale v případě postupu by rádi krajský přebor hráli. Byl by to historický úspěch zdejšího fotbalu, vyšší soutěž se zde nikdy nehrála. „Jako město i jako oddíl bychom mužstvo podpořili v postupu do krajského přeboru," sdělil jevišovický starosta a zároveň člen klubového výboru Pavel Málek.

Pro mužstvo by nejvyšší krajská soutěž znamenala navýšení rozpočtu asi o padesát tisíc. „Požádáme o podporu kraj jako Znojmo," žertoval jevišovický starosta. Jevišovický tým čeká zítra domácí utkání s Bořitovem, za týden pojedou do Zbýšova a končit budou za dva týdny na domácím hřišti se Slovanem Brno.

Kromě Jevišovic hrály v 1.A třídě Dobšice s Bořitovem. Dobšičtí potvrdili svoji zlepšenou výkonnost a vyhráli 4:2. Nacházejí se v horních patrech tabulky. První Jevišovice mají nad nimi sedm bodů náskok. Další duel, který se měl hrát na Znojemsku mezi Miroslaví a Slovanem Brno musel být kvůli podmáčenému hřišti odložený. Miroslav se v letošní sezoně trápí a hrozí jí sestup.

Odehrát nemohl svůj zápas ani nováček 1.A třídy, tasovické béčko. V Šaratici nebyl způsobilý terén. Tasovičtí jsou v dolní polovině tabulky, ale mají dva zápasy k dobru.