Vedle něj táhlo od neděle do středy Jihomoravský kraj dalších šest znojemských fotbalistů, třeba i syn majitele klubu Ota Kohoutek, jenž od zimy obléká dres vídeňského Rapidu. „Nominaci jsme však dělali podle nejlepšího svědomí. Nešlo o to, že když jsem ze Znojma, tak si tam vezmu celý tým. Samozřejmě v něm figurovali i kluci ze Zbrojovky, ale i ze Židenic, které hrají nízkou soutěž. Výběr se nakonec ukázal jako dobrý,“ pochvaloval si kouč.

Jižní Morava prošla základní skupinou bez zaváhání a hladce zvítězila i ve čtvrtfinále. Ztroskotala až v semifinále, kde 1:2 po penaltách podlehla Olomouckému kraji. V boji o třetí místo pak porazila 2:1 Moravskoslezský kraj. „Po semifinále byli kluci vyřízení. Seděli bez řeči dvacet minut v kabině. Druhý den se však vše obrátilo a zářili radostí. Sešla se tu výborná parta, kluci si šli za úspěchem jako buldoci,“ líčil Dvořák.

Ústřední postava týmu Vecheta vyniká vedle gólů v sítích soupeřů výškou 187 centimetrů. „Hrotoví hráči musí dávat góly a já tento úkol splnil. Nejhezčí akce ale byla v prvním zápase, když jsem si navedl z kraje balon na pravou nohu a trefil šibenici,“ popsal talent.

Podle jeho trenéra o něm v budoucnu fotbalová veřejnost ještě uslyší. „Na jeho výšku zvládá obdivuhodně koordinaci. Jde si za každým gólem. Je to takový rváč a fotbalista s vůlí. Slabiny ve svém věku samozřejmě má, nejvíc by měl zapracovat na levé noze,“ komentoval Dvořák nyní už bývalého svěřence.

Výsledky JihomoravanůSKUPINA: JMK – Karlovarský kraj 5:1 (Filip Vecheta 3 góly), Liberecký kraj – JMK 0:4 (Vecheta 2), JMK – Jihočeský kraj 1:0
ČTVRTFINÁLE: JMK – Praha 4:0 (Vecheta 2)
SEMIFINÁLE: JMK – Olomoucký kraj 1:2 po penaltách (Vecheta 1)
O TŘETÍ MÍSTO: JMK – Moravskoslezský kraj 2:1 (Vecheta 1)
Znojemská stopa: Pavel Bartůněk, Tomáš Hamza, Ota Kohoutek, Daniel Pokorný, Oldřich Prágr, Jakub Vorel, Filip Vecheta