Už jste někdy bojoval v divizi o primát nejlepšího střelce?

Ještě ne. Vedu si nějaké statistiky a za šest nebo sedm let v Tasovicích jsem se vždy přehoupl přes hranici deseti gólů. Minulý rok jsem se trefil desetkrát, předminulý třináctkrát. Teď je to úlet. Snad jen před sedmi roky, když jsem hrával za Jaroměřice, jsem zvítězil v tabulce střelců s patnácti góly. Šlo ale o krajský přebor na Vysočině.

Čím si vysvětlujete nárůst branek?

Podstatné je, že se mi to povedlo odšpuntovat hned v prvním jarním kole. Jsem rád, že se neopakoval minulý rok, kdy jsem se na podzim trefil osmkrát a na jaře jen dvakrát a ještě šlo o šmudly. Možná mi to padá kvůli zkušenostem, jak už jsem starý. (smích) Ale vážně. Když se to střelce drží, odráží se k němu i míče. Přeju si, aby sezona neskončila a drželo to i do příští.

Penalty máte asi o to víc předplacené…

Určených je nás víc, ale většinou kopu já. Na penalty si věřím. Šel jsem i posledně, když jsem byl faulovaný, což se nemá. Vidím, že jsou za mnou vlčáci v pořadí střelců. Tři kola před koncem divize jsem první a budu lhát, když řeknu, že to nechci vyhrát. Na druhou stranu tři kola zpět jsme vedli 2:0 se Žďárem a kolegiálně jsem pustil kopat Honzu Landšperského, který ještě neměl gól. Takže jednu jsem nekopal. (úsměv)

Pokud vyhrajete mezi střelci, budete to mít drahé?

Jestli se triumf povede, zařídím prase. Je to i zásluha týmu, tak jsem mezi ústy procedil, že si dáme vepříka. (smích)

Co čekáte do domácího utkání s konkurentem v tabulce Bzencem?

Je to velmi silný soupeř. Na to, že je nováček, má dobré výsledky. V pořadí střelců je nahoře výborný Kasala. Jsme v tabulce sousedé, může to být bezstarostný zápas s více góly.

Hrajete i o odčinění nedávných debaklů 1:7 v Uherském Brodě a 0:6 v Holešově?

Byli jsme na koberečku u vedení, druhý debakl už nevydrželo. Diváky a vedení si přitáhneme na svou stranu jen zlepšenými výkony, hlavně v domácím prostředí. Navíc se můžeme teoreticky posunout třeba na šesté místo, což je samozřejmě fajn.

Los a kanonýři
Pozice Tasovic: 8. místo, 39 bodů (stejně jako sedmý Bzenec) 

Los závěru divize D:
Neděle, 17.00, doma Bzenec
4. června, 17.00, venku Velká Bíteš (10. místo)
11. června, 17.00, doma Vrchovina (9.) 

Střelci divize D:
1. Paul (Tasovice) – 24 gólů
2. Masaryk (Hodonín) – 21
3. Křenek (Holešov) – 19
… Kasala (Bzenec) – 19