„Byl bych rád, kdyby juniorka pokračovala, ale nic s tím nenadělám. Už před uplynou sezonou jsme měli náznaky, že se nepřihlásí," přiznal znojemský brankář Jakub Konvalina, jenž byl v minulém ročníku jeden z pilířů týmu.

Znojmo není jediné, kdo příští ročník vynechá. Podobně se rozhodl i Baník Ostrava. Naopak do soutěže přibyla Karviná, jejíž A tým postoupil do první ligy. „Někdy se říká, že juniorka je jen prodloužení dorosteneckého věku a kluci mají hrát v mužské kategorii. Jestli je dobré rozhodnutí nepřihlásit juniorku ukáže čas," hlásil asistent trenéra Znojma Roman Vojvodík, jenž juniorku koučoval.

Znojemští mladíci obsadili poslední místo sedmnáctimístné tabulky a prohráli 23 utkání. „Výsledky ale vůbec nehrály roli v rozhodování. Potenciál a kvantum hráčů pro juniorku tady asi nebyl. Nesplnil by se účel, který chceme. Tedy aby nastupovali především kluci z devatenáctky. Kádr se lepil i z hráčů ze sedmnáctky," povídal Vojvodík.

Část mužstva trénovala s mládežnickými výběry a část s A týmem. „Určitě ze sezony nemáme dobrý pocit. V juniorce bylo málo hráčů. Sestava byla prakticky každý zápas jiná," mrzelo devatenáctiletého gólmana Konvalinu.

„Stávalo se, že jsem hrál s kluky, které jsem ani neznal jménem. Neměli jsme žádné samostatné tréninky, z čehož pramenila nesehranost," přidal se znojemský záložník Štěpán Kolařík.

Přes nepříznivé výsledky se v Juniorské lize připravili pro seniorské mužstvo například brankář Konvalina, obránce Jakub Pokorný či útočníci Patrik Bogner a Kubilay Yilmaz. Oba vstřelili třináct branek, nakoukli do seniorského mužstva a nyní s ním absolvují letní přípravu. „Kluci se vykopali a s tím jsem za ten rok u juniorky spokojený. Šlo ale samozřejmě i o kvalitu ročníku. Pokud nemáte talentované fotbalisty, můžete se zbláznit," řekl Vojvodík.

Znojemští talenti, jenž nenajdou uplatnění nyní poputují do moravských týmů v okolí. „Zahrají si třeba divizi, která možná splní větší účel než juniorka. Kluky budu sledovat a budu úzce spolupracovat s devatenáctkou," popsal svou úlohu třiačtyřiceti­letý kouč.