Derby mezi fotbalisty Inzert Expresu Znojmo a Moravského Krumlova se mělo hrát jako poslední podzimní zápas. Kvůli nepříznivému počasí bylo ale odloženo na první jarní hrací víkend. Ani tehdy se nemohlo konat, protože krajský svaz celé kolo opět kvůli počasí přesunul až na dnešek.

Soupeři se nyní nachází v odlišných formách. Zatímco Moravský Krumlov se fotbalem baví, sbírá body a stoupá tabulkou, Inzert Expres trápí obavy ze sestupu a hráčům to leží v hlavách. Ukázali to i v nedělním utkání, kdy podlehli Novosedlům 1:3.

„Je to pořád dokola to stejné. Dostali jsme dva zbytečné góly. Hru jsme vyrovnali a dali gól. Ve druhé půlce jsme pak šli třikrát sami na bránu a pokaždé přestřelili. Tentokrát nás poškodil rozhodčí. Byla tam jasná červená karta a penalta. Delegát to rozhodčímu vytkl, ten si asi nezapíská, ale nám to není nic platné," přiblížil znojemský trenér Tomáš Pěnkava.

Krumlovští hráli kvůli Vrabčákfestu už v pátek. Vyhráli 3:1. „Bylo to složité utkání, protože jsme hráli v pátek a někteří hráči pracují až do pěti hodin, takže jsme se sešli těsně před zápasem. Chvíli nám trvalo než jsme přešli do fotbalového režimu. Prohrávali jsme 0:1, rychle jsme vyrovnali a pak už měli zápas ve své režii. Konečně nám začali dávat góly útočníci," zhodnotil krumlovský trenér Rudolf Holátko.

Krumlov je v tabulce krajského přeboru na šestém místě. „Musím zaťukat na dřevo, zatím nám to vychází," pochvaloval si Holátko. Inzert Expres je těsně nad sestupovými příčkami, dvanáctý. Body tak nutně potřebuje. „Derby bylo pokaždé vyrovnané. Krumlov je teď ale rozjetý, tak to bude těžké," poznamenal Pěnkava.

Jeho protějšek si myslí, že zápas nebude nijak jednoduchý, přestože se IE Znojmo nyní nedaří. „Derby je nevyzpytatelné utkání, nerozhoduje v něm forma. Záleží na momentálním rozpoložení a štěstí," zamyslel se Holátko.

Krumlovským bude stejně jako v pátečním duelu chybět nejlepší střelec Jiří Procházka. Do hry nemůže zasáhnout kvůli pracovním povinnostem. Za svým týmem vyrazí do Znojma i krumlovští fanoušci. Úvodní hvizd zápasu zazní ve středu na oblekovickém hřišti v 17.30 hodin.