Oba celky mají na svém kontě devětačtyřicet bodů a vítěz by zakončil letošní sezonu třetí příčkou. Nováček z Jevišovic v letošní sezoně překvapil a v posledním zápase sezony tak nemá co ztratit. „Na utkání s Krumlovem se těšíme, jde o závěrečný duel sezóny a už současné umístění je pro nás obrovský úspěch," řekl hlavní trenér Jevišovic Zdeněk Macháček.

Jeho kádr je až na útočníka Michala Kráčmana kompletní. V posledním utkání remizovali Jevišovičtí s Novosedly 2:2, když se dvěma přesnými brankami prosadil útočník Libor Rožnovský. „Rozhodně nedáme Krumlovu nic zadarmo, víme, že je to nejlepší celek jarní části, ale věříme, že rozhodne naše fyzička a trochu se k nám přikloní i štěstí," prozradil své přání útočník Jevišovic Rožnovský.

V prvním letošním měření sil si odvezl Moravský Krumlov z Jevišovic vítězství 1:0 a i to by jevišovičtí hráči velmi rádi odčinili. Krumlov prožívá vydařenou druhou půlku sezony. Po podzimní části byl nedaleko záchranářských míst a na konci jarní části se řadí mezi nejlepší v krajském přeboru.

Hlavním důvodem vzestupu je podle trenéra Moravského Krumlova Rudolfa Holátka týmový kolektiv. „Máme tu několik sezon v podstatě stejný kádr a hráči toho dokáží využít. To je podle mě hlavní důvod, proč se nám daří," uvedl trenér Holátko. Jeho celek prohrál pouze jediné utkání na jaře a to nečekaně na půdě posledního Kyjova. Jinak pouze vítězil a remizoval.

Jako jeden z mála vyzrál i na suverénní Mutěnice. Tato forma tak vynesla krumlovské hráče až na rozmezí třetího a čtvrtého místa.

Na poslední zápas sezony s příchutí okresního derby a boje o třetí místo se chystají početné tábory fanoušků obou celků. Utkání začíná v sobotu třicet minut po druhé hodině odpoledne na hřišti v Moravském Krumlově.

Třetí tým okresu Inzert Expres Znojmo má již jistou záchranu a v posledním zápase přivítá postupující Mutěnice. Zápas začíná v sobotu patnáct minut po desáté dopoledne.

MARTIN SMEJKAL