K překvapivému triumfu pomohly dvě branky v rychlém sledu v prvním poločase. Po dvaceti minutách skóroval David Dvořáček, o čtyři minuty později se radoval Staněk. „Hostující hráč se snažil odkopnout míč a namazal mi přímo na penaltu. Uklidil jsem to jen k tyčce. Žádná hitparáda to nebyla," usmíval se čtyřiadvacetiletý forvard.

BZENECKÉ PODCENĚNÍ

Prvních dvacet minut byli krumlovští fotbalisté pod tlakem. „Bránili jsme se. Pak jsme se dostali do dvou ojedinělých šancí a využili jsme je," řekl spokojeně Staněk. „Asi nás soupeř trochu podcenil. Poctivě jsme to odbránili. Byli jsme produktivní a dali jsme ze tří šancí dva góly. Říkal jsem klukům, že jeli trochu přes závit," smál se krumlovský kouč Milan Kleibl.

Domácímu trenérovi se vyplatil tah s nasazením Staňka, který vstřelil sedmou branku v sezoně. „Bzenec je můj neoblíbený soupeř už jen z toho pohledu, že je od nás daleko. Na druhou stranu jsem proti němu dal první branku za áčko v přeboru," povídal Staněk o nedělním sokovi.

Mladý podhrotový forvard čekal od svého týmu lepší než dvanáctou pozici. „Měli jsme být spíš do první osmičky. Pár zápasů jsme si prohráli sami. Třeba proti Mutěnicím jsme vedli 1:0 v 89. minutě, pak jsme dostali dva góly. Na jaře jsme takto ztratili deset bodů," mrzelo Staňka.