Dvanáctý celek nejvyšší soutěže Slovan rozmetal druholigového soka už za první poločas, kdy mu nasázel všech šest branek. „Jsem hrozně zklamaný, hlavně z přístupu k prvnímu poločasu, to byla z naší strany úplná tragédie. Musím se omluvit našem fanouškům, takhle jsem si to vůbec nepředstavoval," posteskl si znojemský trenér Oldřich Machala.

Liberec se s vidinou účasti v Evropské lize upíná především na domácí poháru, i proto slovenský kouč Samuel Slovák postavil nejsilnější možnou sestavu. Pouze v brance dal šanci náhradníkovi Lukáši Hroššovi. „Jsem rád, že jsme dali šest gólů a vytvořili si dobrou výchozí pozici před odvetou. První poločas byl z naší strany excelentní," pochvaloval si liberecký trenér.

Jeho tým proti osmému celku druhé nejvyšší soutěže od začátku dominoval. Ve druhé minutě sice ještě Delarge únik nezakončil, ale další sóla už proměnili Šural s Frýdkem a domácí celek ve dvanácté minutě vedl o dvě branky.

V ojedinělé znojemské šanci vychytal Pázlera Hroššo a opět udeřil Slovan, když svou druhou branku přidal Frýdek. Do přestávky skóre navýšili Pavelka, z pokutového kopu Fleišman a podruhé Šural. „Liberec nás přejel úplně ve všem. Upozorňovali na jeho krajní hráče, speciálně na Fleišmana a čtyři góly pak padly po akcích z levé strany," zlobil se Machala.

Liberec tak ještě do přestávky vyrovnal svůj rekordní triumf v samostatné lize z šestého kola proti Ostravě.

V druhé půli další gól nepadl, i když šance na zvýšení měli Pavelka, Ďubek, Delarge a Šural. Znojemský Pázler už pouze nastřelil tyč. „Máme v týmu několik hráčů, kteří už první ligu zažili, ale s takovýmto přístupem, nasazením a agresivitou to daleko nedotáhneme," tušil Machala.

Slovan Liberec – 1. SC Znojmo 6:0 (6:0)

Branky: 7. a 45. Šural, 12. a 29. Frýdek, 32. Pavelka, 42. Fleišman z pen. Rozhodčí: Jech – Urban, Kotalík. ŽK: 24. Ledecký, 36. Okleštěk, 42. Stáňa. Diváci: 1250.

Liberec: Hroššo – Mudra, Pimpara, Pokorný, Fleišman – Obročník, Pavelka (58. M. Jarolím) – Delarge (64. Hadaščok), Ďubek, Frýdek – Šural (74. Soungole).

Znojmo: Andrejko – Hříbek, Buchta, Odehnal, Helísek – Kovačič (46. Yilmaz), Lacko, Okleštěk – Stáňa (58. Kirschner), Ledecký (80. Hudec), Pázler.