Fotbalisté 1. SC Znojmo vyválčili na horké frýdecko-místecké půdě důležité tři body. O tom, že další cenná výhra poputuje na jih Moravy, rozhodl až v nastaveném čase sniper Matúš Minarech, který vstřelil jedinou branku utkání.

Před sobotním zápasem mezi Frýdkem a Znojmem zněl cíl Jihomoravanů jasně. „Do Frýdku si jedeme pro tři body. Hrajeme o postup a nemůžeme si dovolit klopýtnout. Když všichni odvedeme zodpovědný výkon, neprohrajeme,“ před zápasem prohlásil kapitán znojemských fotbalistů Todor Yonov.

A opravdu. V prvních minutách utkání si domácí vytvořili velký tlak, ze kterého vytěžili několik slibných šancí. Ale na kompaktní obranu, kterou dirigoval Yonov, frýdečtí fotbalisté recept nenašli. Postupem času se začala hra vyrovnávat a znojemští hráči začínali vystrkávat růžky.

Po bezbrankovém prvním poločase se hned v úvodu dostalo do velké šance Znojmo. Lacko ale na přihrávku Beleje nedosáhl.

Krásnému sobotnímu utkání chyběly jen branky. Čím víc se blížil konec zápasu, tím více bylo všem jasné, že kdo dá gól, vyhraje. Na konci utkání se ve znojemském dresu objevili hned tři čistokrevní útočníci – Minarech, Kováč a Pleš.

„My jsme neměli co ztratit. Chtěli jsme si udržet druhou příčku a potenciální náskok, takže remíza nic neřešila,“ vysvětlil trojí střídání znojemský kouč Sobota.

Jeho tah se mu vydařil. Už běželo nastavení, když se dostal slovenský útočník Minarech k míči. Napřáhl, otřel svoji střelu o tyčku a rozvlnil síť frýdecké svatyně. Vystřelil tak Znojmu důležité tři body. „Byl to těžký zápas. Hrálo se za úmorného vedra, převážně ve středu hřiště. Nakonec jsme to byli právě my, kdo vstřelil tu důležitou branku,“ spokojeně zhodnotil vývoj utkání Sobota.

Znojmo je tak stále na druhé příčce Moravskoslezské fotbalové ligy s tříbodovou ztrátou na vedoucí Olomouc B. Ta vcelku hladce vyhrála na půdě Karviné 2:0. Zato třetí Mutěnice ztratily další body, když remizovaly s Břeclaví 0:0. Na znojemské fotbalisty tak dvě kola před koncem soutěže ztrácejí pět bodů.

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY:
Stránky klubu 1. SC Znojmo