Už jen dvě kola zbývají odehrát do konce podzimní části 1.A a 1.B třídy. Fotbalisté se snaží do zimní pauzy nahrát co nejvíce bodů, proto i dva týmy sáhly ke změně na trenérském postu.

1.A třída

Kunštát Miroslav 3:3 (2:1)

Branky: Španěl 2, Crhák Pešek 2, Beran.

Postavení v tabulce: 14.

Za posledních šest kol dali miroslavští fotbalisté jeden gól, a to ještě z penalty. Pod novým trenérským vedením Bohumilem Filipem a Radomírem Petrikem, kteří nahradili trenéra Rudolfa Čejku, se Miroslavi konečně podařilo protrhnout střeleckou smůlu a v Kunštátě se předvedli třemi góly.

„Bohužel se nám nepovedl začátek utkání a v páté minutě jsme prohrávali 0:1 a ve 12. minutě už to bylo 0:2. Před koncem poločasu se nám podařilo snížit na 1:2. Pro diváky byl určitě atraktivní druhý poločas, kdy se hrál fotbal nahoru dolů. Vyrovnali jsme na 2:2. Soupeř šel opět do vedení, ale my jsme vyrovnali v 91. minutě ze standardní situace," informoval místopředseda miroslavského klubu Jaroslav Máca.

Příští utkání: Miroslav Líšeň B.

Bořitov Jevišovice 0:2 (0:0)

Branky: Kráčman, Makovička.ČK:0 Veselý.

Postavení v tabulce: 7.

Jevišovice sesadily Bořitov z prvního místa v tabulce. „Byl to spíš boj než fotbal, protože jsme hráli na těžkém terénu. První poločas byl vyrovnaný. Ve druhé půlce jsme soupeře přehráli. Dohrávali jsme v deseti, protože Veselý se snažil zatáhnout za záchrannou brzdu, když šel protihráč do brejku. Trefil ho zepředu ve skluzu a oprávněně dostal červenou kartu. V tu dobu jsme vedli 1:0. I v deseti se nám ale podařilo dát asi pět minut před koncem gól," popsal jevišovický trenér Zdeněk Macháček.

Příští utkání: Jevišovice Zbýšov.

Sn Brno Tasovice B 2:0 (1:0)

Branky: Havel, Nevěděl.

Postavení v tabulce: 10.

Tasovická rezerva si z Brna odvezla prohru kvůli dvěma pokutovým kopům, které rozhodčí proti nim nařídili. „Zápas to byl vyrovnaný se šancemi na obou stranách. Soupeř kopal dvě penalty a obě proměnil. Druhá penalta byla jasná, ale před první byl evidentní faul na našeho hráče a rozhodčí to nepískl. S tím se bohužel nedá nic dělat, musíte se přizpůsobit rozhodčím," konstatoval trenér tasovického béčka Milan Kalaš.

Příští utkání: Tasovice B Šlapanice.

Zbýšov Hrušovany 1:0 (0:0)

Branky: Foral.

Postavení v tabulce: 11.

Hrušovanští fotbalisté už čtyři zápasy nevyhráli a čím dál víc se přibližují dnu tabulky. „Je to každý zápas to stejné. I tentokrát jsme neproměnili tisíciprocentní šance. Je to strašidelné, jak jsme dole v tabulce. Kdybychom dali pár gólů, tak jsme úplně někde jinde. Už vypadám jako hlupák, že říkám každý týden to samé," rozčiloval se trenér Hrušovan Robert Koch.

Příští utkání: Hrušovany Slovan Brno.

Šlapanice Dobšice 0:3 (0:1)

Branky: Ensinger, Jílek, Stehlík Aleš.ČK:Kaláb Stehlík Petr.

Postavení v tabulce: 5.

Dobšice si po vysoké prohře v minulém kole napravily ve Šlapanicích reputaci a zaslouženě zvítězily.

Příští utkání: Dobšice Rájec-Jestřebí

1.B třída

Zastávka H. Kounice 2:1 (0:0)

Branky: Maňásek, Pohl Fiala.

Horní Kounice Tuřany 0:0

Postavení v tabulce: 8.

Horní Kounice hrály v uplynulém týdnu dvě utkání pod novým trenérem Petrem Drabantem. Vedení oddílu totiž odvolalo trenéra Jiřího Kotlána a nahradilo jej dřívějším asistentem. „Trenér si nesedl s hráči, proto došlo k jeho výměně," přiblížil nový trenér Petr Drabant.

Kounice už čtyři zápasy nevyhrály a ze dvou zápasů pod novým vedením vybojovaly body. „Máme poslední dobou mnoho zraněných hráčů, a to se podepsalo i na zápase v Zastávce. S Tuřany jsme odehráli lepší utkání. Bohužel jsme neproměnili pokutový kop v 21. minutě. Ve druhé půlce jsme my i soupeř měli šance, ale nikdo z nás je nevyužil," sdělil trenér.

Příští utkání: Modřice H. Kounice

Slatina Blížkovice 3:2 (0:0)

Branky: P. Ryšánek, Mudruněk, Ostrý Prokeš, Velčický.ČK:0 Palát.

Postavení v tabulce: 11.

Blížkovice celý zápas dotahovaly jednobrankový náskok vedoucího celku 1.B třídy, Slatiny. Na třetí gól domácích už ale odpovědět nedokázaly. „Nebyli jsme horším týmem. Domácí se až do poslední minuty třepali o vítězství. My jsme totiž mohli v poslední minutě vyrovnat. Od 43. minuty jsme hráli v desíti a i přesto jsme udrželi vyrovnaný výkon," zhodnotil předseda blížkovických fotbalistů Miroslav Fouček.

Příští utkání: Blížkovice Únanov.

Únanov MS Brno 3:2 (1:0)

Branky: Čapoun 2, Stuchlík Krejčí, Macík.

Postavení v tabulce: 7.

Únanovským fotbalistům se v domácích zápasech daří. Z 1.B třídy vyhráli doma nejvíce zápasů. Svoji vítěznou bilanci potvrdili i v utkání s Moravskou Slavií Brno. Navíc únanovský Čapoun je s jedenácti brankami nejlepším střelcem soutěže.

„Kluci plnili stoprocentně trenérovy pokyny, což je dovedlo k vítězství. Moravská Slavia hrála pěkný fotbal, byla i fotbalovější, ale my jsme měli více štěstí," prohlásil vedoucí únanovského týmu František Stehlík.

Příští utkání:Blížkovice Únanov.

Šatov Modřice 5:1 (3:1)

Branky: Křišťál, Mach, Pospíchal, Samaš, Štorek Chalupa.ČK:0 Horna.

Postavení v tabulce: 6.

Jednoznačné vítězství vybojovali šatovští fotbalisté proti Modřicím. „Mohli jsme vyhrát i vyšším skórem. Rozhodčí vyloučil brankáře Modřic, protože chytil míč rukama za šestnáctkou," doplnil kouč Šatova Rostislav Halkoci.

Příští utkání: MS Brno Šatov.