Ten si v úvodu ani pořádně nesáhl na balón a třikrát jej lovil ze sítě. Už v deváté minutě zabojoval v pokutovém území hostů Lička a odražený míč Hradil pohotově zasunul do sítě. Potom sám Lička mazácky proměnil sólo po krásném pasu mezi stopery, a do třetice zakončil samostatný nájezd z pravé strany Palla křížným lobem do protější šibenice.

„V prvním poločase vlastně každý balón, který letěl za obranu, znamenal gól. V tom jsme měli trochu štěstí, ale hlavně rozhodla naše jednoduchost. Na tom hrbolatém trávníku prostě nejde hrát fotbal. I když se vám podaří tři, čtyři dobré přihrávky, tak ta finální stejně uskočí. Na to dopláceli hosté. My jsme prostě hráli jednoduše kolmo dopředu," pochvaloval si dodrženou taktiku trenér Vyškova Valdemar Horváth.

Na nerovný trávník si stěžovali i hosté, pro které je výše porážky určitě krutá. Jak už naznačil vyškovský kouč, v poli byly Tasovice výborné. Maximálně běhavé a bojovné, dobře kombinovaly a místy si vytvářely převahu. Jenže do koncovky je domácí nepouštěli a to, co prošlo, bezpečně zneškodňoval jistý brankář Kollár. Nejvíc práce měl až pět minut před koncem s jedovatou křížnou ránou Paula, kterou vyškrábl na roh s námahou jen konečky prstů.

„Naše poslední zápasy tak prostě vypadají. Snaha je hráčích vidět, chtějí hrát, ale těch chyb děláme hodně a momentálně ani nemůžeme vstřelit gól. Prostě je to hrozné. Navíc nám chybí několik hráčů ze základní sestavy a je to znát. Dnes jsme museli hrát úplně jinak. Ačkoliv to normálně neděláme, tak jsme museli hrát na jednoho útočníka. A to zase neumíme," ulevil si trenér Tasovic Tomáš Šťastný.

Chyb jsou si vědomi i samotní tasovičtí hráči. „Snažili jsme se hrát fotbal, ale soupeř šel bohužel po našich chybách a jejich čtyřech střelách do tříbrankového vedení. Tím bylo o zápase rozhodnuto. Od té doby, co jsme dali v Polné šest gólů, tak se nám nedaří. Máme zraněné tři ze čtyř útočníků a trápíme se s koncovkou. Marodka je i mezi obránci. Látáme sestavu a padla na nás deka. Nejde nám vůbec nic," konstatoval záložník Petr Horáček.

Konečnou podobu skóre dal Lička bezpečně proměněnou penaltou po faulu na Kropáčka. Pak ještě mladí domácí hráči několikrát zajeli do otevřené obrany hostů, ale finální přihrávku dát nedokázali. Hosté sympaticky bojovali do poslední minuty o alespoň čestný úspěch, takže divák se stále mohl fotbalem bavit.

„Tasovice dobře znám, to mužstvo má charakter, nikdy to nezabalí. Všechna čest soupeři, na to, že se hrál třetí zápas během týdne, to dnes opravdu mělo docela velké tempo, bojovnost a nasazení," chválil hráče obou týmů Horváth.

Po zranění nastoupil poprvé na jaře brankář Gábor. „Chytal po dvou měsících a myslím, že se mu nedá nic vytknout. Zápas jsme si prohráli naší nemohoucností dát gól," přiznal Horáček.

Podle něho se prohry podepsaly na špatné psychice hráčů.

„Potřebovali bychom nějaký zápas vyhrát, aby se nám zvedlo sebevědomí. Nikdo teď nechce vzít na sebe zodpovědnost, a tak se děje, co se děje. V neděli hostíme poslední Spartu Brno, tak už by se to snad mělo zlomit," přeje si opora tasovického týmu.