Ve druhé půli ale prostřídali a rozehranější soupeř ze druhé ligy využil chyb v obraně ke vstřelení dvou slepených branek. Více šancí ale neměli. Přesto to Znojmu stačilo na výhru 2:1.

Do prvního poločasu poslal trenér MSK Břeclav Milan Valachovič sestavu podobnou té, která vybojovala na podzim třetí místo v MSFL. Poločas to byl vyrovnaný, z domácích rychle opadl zbytečný respekt z papírově silnějšího soupeře.

Rozdíl jedné ligy nebyl vidět. Po půlroce zažil zápasovou atmosféru v dresu MSK stoper Ivo Michal, který nahradil Ondřeje Lysoňka. Ten je na zkoušce v Opavě. Pak chyběl v základní sestavě Břeclavanů jen Radek Sasín, jenž se z osobních důvodů nemohl k zápasu dostavit.
První půlhodinu se hrálo jen mezi šestnáctkami, útočníci na obou stranách byli neškodní. Až ve 29. minutě vystrašil Prokopa v domácí bráně trestňák Yonova, který proletěl těsně vedle tyče.

Osmdesátku diváků potěšila až 39. minuta. Po rohovém kopu fauloval zbytečně ve vápně znojemský Krhut a tradiční exekutor penalt Pavel Simandl střelou tyči překonal brankáře poprvé. Doleček v brance hostů směr vystihl, ale na míč nedosáhl.„Hráči byli po týdenním, místy i třífázovém, tréninku. Na mnoha z nich byl náročný týden vidět a především v prvním poločase jsme se potýkali s řadou nepřesností. Za celý poločas jsme se nemohli dostat do hry,“ uvedl na webových stránkách trenér Znojma Bohumil Smrček.

MSK i dále hrál rozvážněji, zatímco Znojmo hrálo v rychlém tempu a čekalo na svou šanci na hranici ofsajdu. Do ohrožení Prokopovy branky se ale nedostali.„První půle se mi líbila. Hrála ji prakticky naše ideální sestava. Soupeře jsme nepouštěli do šancí, penalta byla po podkopnutí našeho hráče naprosto zasloužená. Tady není o čem diskutovat. Hráli jsme v zataženém bloku s rychlým přechodem do útoku. Prostě jako na podzim,“ hodnotil úvodní dějství trenér MSK Milan Valachovič.

Do druhé půle poslal Valachovič čtyři nové hráče. I hosté poslali na umělý trávník zkušenější sestavu plnou zvučných jmen jako Zifčák, Lacko, Rolinc nebo Hrubý. I tempo hry se zvýšilo. Bohužel však na úkor Břeclavanů.

Ve 49. minutě ještě hostující Hnaníček mířil vedle. Stupňující se tlak Znojma vyvrcholil po hodině hry. Obránce MSK Chromeček uklouzl a centr Zifčáka zleva pak do prázdné branky dopravil bez problémů Mudra.

Za pět minut Znojemští otočili vývoj utkání ve svůj prospěch. Po nepřehledné situaci v pokutovém území MSK se nůžkami prosadil Avdič. Jediný útočník Břeclavi Martin Ivančic to měl vepředu těžké, domácí brankáře Hrubého ohrozili domácí jen dvakrát. Ve zbytku zápasu padl ještě jeden gól na každé straně, oba však až po odpískání ofsajdového postavení. Znojmo tak svůj hubený náskok pohlídalo.„Druhá půle byla úplně odlišná. My jsme dali prostor klukům z dorostu a hráčům po zranění. Naopak Znojmo postavilo do hry ty zkušenější hráče, čímž získali převahu. Ale nebyla to žádná katastrofa. Branky jsme dostali po chybách defenzivy. Bylo tam jednou uklouznutí na těžkém terénu a podruhé mohl brankář reagovat rozhodněji a uklidnit situaci,“ uzavřel hodnocení první přípravy Valachovič.

Po zápase dostali hráči den volna, pak je čeká každodenní trénink a za týden v sobotu jedou fotbalisté MSK k přípravě do Skalice.

MSK Břeclav – 1. SC Znojmo 1:2 (1:0)

Branky: 39. Simandl (pen.) – 61. Mudra, 65. Avdič
Rohy: 4:1
Diváků: 85
Sestava MSK Břeclav: Prokop – Crla, Michal (46. Chromeček), Neuberg (82. Košulič), Šilinger – Košulič (46. Dobšíček), Simandl, Málek, Cupák, Navrátil (46. Polášek) – Nevídal (46. Ivančic)