„Rádi bychom navázali na první poločas z Varnsdorfu, musíme být ale aktivní po celý zápas. Znojmo bude velmi těžký soupeř, potvrdilo na úvod své kvality. My ale uděláme maximum pro to, abychom zvítězili," uvedl trenér Ústí nad Labem Lukáš Přerost.

Ústečtí nemají na znojemský tým příliš dobré vzpomínky. Ze čtyř vzájemných zápasů vyhráli Středočeši jediný, zbylé tři prohráli. Porážkou Ústeckých skončil též poslední vzájemný zápas z předminulé druholigové sezony, když Znojmo zásluhou Todora Yonova a Radima Nepožitka utkání ovládlo v poměru 2:0.

Znojmo se po vynikajícím vstupu do ligy usadilo na prvním místě a tuto roli hodlá potvrdit i na hřišti Ústí. A bylo to teprve podruhé ze šesti případů, kdy vstoupili fotbalisté 1. SC Znojmo do druholigové sezony vítězně. „Zápas s Ústím bude mnohem těžšího rázu než první s Kolínem. Ústečtí jsou dlouhodobě kvalitní celek a my si musíme dát hlavně pozor na rychlé protiútoky hráčů, jako je záložník Michal Leibl," řekl trenér Znojma Oldřich Machala.

V kádru Ústí nad Labem nalezneme i několik hráčů, kteří zažili ještě prvoligové zápasy, a tak na znojemské hráče čeká zajímavé utkání. Domácí do zápasu vstoupí jako aktuálně čtvrtý tým národní ligy.

Znojemští měli v přípravné fázi problémy s koncovkou, a to se jim podařilo hned v úvodním kole změnit čtyřmi vstřelenými brankami. Vítězná sestava se nemění, a tak se dá předpokládat stejná jako v duelu s Kolínem.

Znojmu se vyplácí nové posily. V prvním utkání nedalo nováčku z Kolína příliš šanci, na body. Po brankách záložníků Tomáše Okleštěka, Miro Kovačiće a útočníků Libora Žondry a Jana Pázlera zvítězilo vysoko 4:0. „Ze začátku jsme přežili nováčkovský tlak, kdy byl Kolín nažhavený a hrál na začátku docela dobře. Ovšem do půle jsme dali dva góly, na začátku druhé třetí a bylo po zápase," poznamenal po první výhře sezony střelec Znojma Pázler.

Utkání v Ústí nad Labem začíná dnes od sedmnácti hodin na opraveném stadionu.

MARTIN SMEJKAL