Pochoutku jménem nejvyšší fotbalová soutěž ochutnal už ve dvanácti zápasech. Ve čtyřiadvaceti letech jí ale nemá dost. Právě naopak.Když v létě nevyšlo udržení v prvoligovém mužstvu Olomouce, vzal záložník Radim Nepožitek zavděk pouze „přílohou" v podobě druholigového znojemského angažmá. Teď si s jihomoravským mužstvem úspěšně klátí cestu za další ochutnávkou hlavního chodu, který nabízí český fotbal.

Po nedělním domácím vítězství 2:0 nad pražskými Bohemians 1905 máte před nimi na čele tabulky dvoubodový náskok. Jedná se o příjemný pohled?

Rozhodně. Když jsem v létě přišel do Znojma, vůbec jsem netušil, co mám čekat. Byl bych blázen, kdybych si myslel, že budeme hrát o postup. Ale po podzimu už se nemáme za co schovávat. Chceme čeřit vodu na špici, znepříjemňovat život soupeřům a uvidíme, na co to bude stačit.

Jak se na týmu projeví, když v přímém souboji o vedení porazí asi největšího kandidáta na postup?

V kabině je poznat, že nám to zvedlo sebevědomí. Před dvěma venkovními zápasy je to obzvlášť důležité. Snad situaci zúročíme. Máme mančaft na postup, nemáme se už za co schovávat. Hrajeme o první ligu, po které touží každý z nás.

Bavíte se o tom otevřeně i v kabině, nebo je toto téma zatím tabu?

Vládne spíš druhá možnost. Nechceme nic zakřiknout, protože do konce sezony zbývá ještě jedenáct kol. Ale každý z nás si ve skrytu duše přeje, abychom postoupili.

Pokud se to povede, nebudete mít jako olomoucký odchovanec dilema, v jakém dresu ji odehrajete?

Jestli se to povede, tak ano. Teď ještě vůbec netuším, co se mnou po sezoně bude, ale nebráním se zůstat. Ve Znojmě se mi líbí.

Díky čemu se klub vyšvihl až do role černého koně soutěže?

Táhneme za jeden provaz jako tým, výborně si lidsky rozumíme, máme super partu. To je nejdůležitější.

Sehraný celek přes zimu opustil kanonýr Václav Vašíček, na jehož místo přišel na jaře už čtyřgólový Marek Heinz. Zaplnil mezeru po nejlepším střelci?

Díky jeho hernímu sebevědomí, zkušenostem, kterými pomáhá mladým hráčům, se jedná minimálně o plnohodnotnou náhradu. Přitom se jedná o skromného fotbalistu, nehraje si na žádného frajírka. V šatně navíc sem tam řekne i nějaký vtípek. (úsměv) Znám ho už čtyři roky a nikdy jsem s ním neměl žádný problém.