Moravskoslezský tým přidal v závěru ještě pojistku a z jihu Moravy si odvezl výhru 2:0. „Někteří hráči hráli nervózně, nepodali výkon, který od nich očekávám, zřejmě už se vidí někde na zimní dovolené, to si musíme vyříkat," zlobil se znojemský lodivod Radim Kučera.

Šumského střela přišla jako blesk z čistého nebe. Bez rozpaků napřáhl několik metrů za velkým vápnem a poslal na znojemského brankáře Pavla Halousku nechytatelný projektil. „Soupeř neměl mnoho šancí, ale využil dvou střel ze šestnáctky, byl šťastnější," krčil rameny znojemský obránce David Helísek.

Šestý tým tabulky tak nepotvrdil roli papírového favorita a připsal si druhou domácí porážku v letošní sezoně. Znojemští mohou litovat několika dobrých příležitostí na vstřelení branky. „Je to o rozhodování při šancích, my nějaké měli, ale nakonec je dal soupeř a tím nás dokonale ztrestal. Ke konci jsme riskovali, stáhli jsme hru na tři obránce a to je vabank. Buď vyrovnáte, nebo dostanete druhý gól," líčil Kučera.

A stala se druhá možnost. Jistotu tří bodů zajistil Frýdku-Místku z hranice šestnáctky Pavel Ilko. Jeho tým tak protáhl šňůru bez prohry na šest duelů a poskočil hned za Znojmo na sedmé místo tabulky.

Jihomoravané mají příležitost k reparátu příští sobotu, kdy se v televizním utkání představí v Ústí nad Labem.

1.SC Znojmo – Ústí nad Labem 0:2

Branky: 58. Šumský, 87. Ilko. Rozhodčí: Rejžek – Urban, Černý. ŽK: Cihlář – Slaninka, Švrček, Ilko, Termanowski. Diváci: 520.

Znojmo: Halouska – Helísek, Svozil (77. Njire), Mezlík, Cihlář – Holub, Motal, Urbančok, Javůrek – Šumbera (56. Nepožitek), Yilmaz (69. Rybička). Trenér: Kučera.

Frýdek-Místek: Mihálek – Švrček, Literák, Ilko, Klabník – Slaninka (64. Stratil), Hykel, Šichor (81. Termanowski), Šumský, Willwéber – Nworah (90. Krčula). Trenér: Nemec.