Celek, který hraje své zápasy na stadionu v Oblekovicích, zahájil zimní přípravu před třemi týdny. „Kádr prozatím čítá asi třicet hráčů a je složený z borců z áčka, béčka a dorostenců. V průběhu února dáme šanci všem a uvidíme, jak sestava vykrystalizuje," naznačuje asistent kouče.

Je velmi pravděpodobné, že do bojů o setrvání v nejvyšší krajské soutěži vstoupí znojemští fotbalisté v téměř totožné sestavě, která na podzim vybojovala při šestnácti startech pouhých jedenáct bodů, vstřelila osmnáct branek a čtyřiačtyřicet gólů obdržela. „Se získáváním posil je to těžké, všechno totiž záleží na penězích. Nevylučujeme, že ještě někdo přijde, ale pokud ano, půjde o hráče, který má chuť za nás hrát," hlásí.

přípravné duelyVšechny zápasy odehrají fotbalisté FK Znojmo (dříve Inzert Express Znojmo) na umělé trávě v Jevišovicích.
6. února, 14:00 Šatov
13. února, 14:00 Chvalovice
20. února, 12:00 Jaroměřice n. Rokytnou
27. února, 14:00 Dobšice
5. března, 12:00 SC Znojmo U19

V úvahu připadá spíš zapracování několika talentovaných dorostenců do týmu. „Kluci jsou šikovní, a když zabojují, můžou někteří z nich zasáhnout do zápasů áčka už na jaře," myslí si asistent. „Třeba takový Peťa Németh má opravdu velká potenciál," upozorňuje záložník Znojma Jiří Dufek na mladíka, který na podzim nastřílel v krajském přeboru staršího dorostu osm branek.

A právě Németh si společně s dalšími dorostenci si odbyl svoji premiéru za áčko v prvním přípravném utkání proti vídeňské akademii Besiktasu. „Šlo však o neplánované střetnutí na samotném kraji přípravy, takže se mi těžko hodnotí. Musím nicméně podotknout, že mladíci, kteří do duelu zasáhli, se rozhodně neztratili," říká Pěnkava.

Na další zápasy se budou svěřenci trenéra Michala Soboty připravovat jako doposud. Každé pondělí v posilovně a na spinningu, ve středu a pátek pak na umělé trávě a tartanu. „Loni jsme rozhodně běhali víc v přírodě a nechodili do posilovny," hledá rozdíly Dufek. „A taky jsme daleko víc na umělé trávě, kde zkoušíme věci s míčem. Takovou změnu určitě vítáme," usmívá se.

První ostrá prověrka čeká na znojemské fotbalisty třetí březnový víkend, kdy venku vyzvou jedenáctý Lanžhot.

MIROSLAV VOZDECKÝ