Především fotbalové menu předloží znojemským sportovním fandům nadcházející víkendové dny. Prakticky všechny vesnické fotbalové trávníky ožijí prvním jarním okresním kolem, na Znojemsku se budou hrát i vyšší soutěže. 

Na své si ještě přijdou i vyznavači rychlejší hry, tedy hokeje. S juniorským týmem hokejových Orlů by ale museli putovat do Havířova, kde se bude hrát čtvrtý zápas extraligové baráže. Víkend okoření i lukostřelba.

Tým Opavy bude zítra ve druhém jarním kole hostem nejvýše hrajícího týmu Znojemska. Na trávníku 1.SC Znojmo se začíná hrát o půl páté odpoledne. Podrobnější pozvánku najdete na dvaadvacáté straně tohoto vydání.

Divizní Tasovice čeká už dnes zápas v Brně Bohunicích. Své první jarní utkání odehraje jediný ženský fotbalový tým ve znojemském regionu. Jevišovické fotbalistky se představí v Horních Heršpicích.

Už dnes pokračuje i fotbalový krajský přebor, ve kterém si aktuálně drží FK Inzert Expres Znojmo druhé místo, FC Moravský Krumlov je šestý.

IE Znojmo dnes o půl čtvrté odpoledne přivítá na svém trávníku Podivín. Znojemský tým si při druhém jarním zápase bude chtít vylepšit svou reputaci po minulém utkání s Rájcem, kdy po mizerném výkonu prohrál 1:3. „Doufám, že hráči k zápasu přistoupí lépe než minule. Změnit budeme chtít především naši vlastní hru, možná dojde i k nějakým přesunům v sestavě. Uvidím ještě, jak na tom aktuálně budou hráči zdravotně,“ shrnul trenér týmu IE Znojmo Tomáš Pěnkava.

Naopak potvrdit dobrý výsledek z prvního jarního kola budou chtít v krajském přeboru fotbalisté Moravského Krumlova. Dnes ale zamíří na hřiště třetího Bzence. „Nejedeme tam prohrát. Kdyby se nám podařilo zvítězit, mohli bychom poskočit v tabulce dopředu. Tým je v pořádku, otazník visí jen nad pravým bekem a jedním stoperem. Jestli bude alespoň jeden z nich v pořádku, neměl by být v sestavě problém,“ řekl trenér Krumlova Karel Pelikán.

Okresní derby

Ten se už ale nyní těší na další víkend. Oproti původně plánované neděli sehraje už v sobotu jeho tým derby se znojemským rivalem. „Máme potvrzenou změnu herního plánu. Hrát se tedy bude místo neděle už v sobotu. Začátek je o půl čtvrté odpoledne,“ doplnil krumlovský trenér.

Fotbalový míč bude o víkendu létat na desítkách dalších hřišť po celém Znojemsku. Rozjíždí se jak krajská 1.A třída, ve které hrají všichni její účastníci ze Znojemska, tedy Dobšice, Jevišovice, Miroslav i Hrušovany nad Jevišovkou, doma, tak i 1.B třída. V ní se divákům představí Tasovice B, Šatov, Práče, Únanov a Jaroslavice.

Na Apríla začíná patnáctým kolem i jarní část znojemského Hostan okresního přeboru. Na prvním místě tabulky přezimoval oddíl IE Znojmo B s tříbodovým náskokem před druhými Blížkovicemi a béčkem Moravského Krumlova. Vedoucí tým zajíždí zítra na půdu Oleksovic, druhé Blížkovice hostí Šanov, rezerva Moravského Krumlova hraje doma s béčkem Dobšic.

Rozpis jarních zápasů, aktuální tabulky a další informace z dění na regionálních fotbalových trávnících lze najít na webových stránkách okresního fotbalového svazu www.ofsznojmo.cz.

Lukostřelba

Méně masový sport bude dnes hostit sportovní hala v Šanově. Sjedou se sem totiž lukostřelci do deseti let z celé republiky, aby tu soutěžili o mistrovské tituly. „Bude tu asi třicet závodníků, z toho dva Znojemští a čtyři naši místní ze Šanova. Zbytek je z celé České republiky. Z těchto šesti jsou čtyři našimi želízky v ohni, rozhodně nejsou bez šancí na nějaké výraznější umístění. Mistrovství republiky v lukostřelbě do deseti let začíná v deset hodin dopoledne a končit bude kolem jedné hodiny odpolední. Zveme samozřejmě širokou veřejnost, určitě se bude na co dívat,“ pozval šanovský starosta a současně trenér zdejších lukostřelců Petr Škarek.