„Zatím nedělám nic, odpočívám u vody. Ale nemá smysl se moc válet, protože pak přijde člověk na start přípravy a má problém. Vytáhnu kolo a budu chodit do posilovny," hlásil zadák druholigového cel­ku.

V létě se pokusí přesvědčit nového kouče Znojma a svých kvalitách pro základní sestavu. „Uvidíme, kdo přijde. Věřím, že dostanu šanci. Odchod trenéra Grmely byl tak padesát na padesát, trochu jsme s ním počítali," komentoval konec někdejšího stratéga brněnské Zbrojovky.

Znojmo přitom začínalo druholigový ročník pod vedením trenéra Oldřicha Machaly. „Sezona mi přišla trochu atypická, protože trenéři ve Znojmě většinou vydrželi delší dobu. Změn bylo hodně, sestava se pak pořád točila. Věřím, že nový trenér přinese stabilitu," vyhlížel fotbalista, který si loni vyzkoušel i českou nejvyšší soutěž.

Odehnal zejména na jaře sváděl tvrdý boj o místo v elitní jedenáctce s nově příchozími stopery Pavlem Dreksou a Jaroslavem Svozilem, kteří přišli na hostování z Olomouce. „Nahradili zkušené hráče Yonova a Hudce. Věřil jsem, že dostanu víc prostoru, podařilo se mi prosadit se na kraj obrany. Nějakou zkušenost už jsem s tím místem měl a myslím, že zápasy jsem zvládl dobře," těšilo jej.

Po pravděpodobném návratu obou stoperů do Sigmy ale snadnější úlohu v týmu nečeká. „Myslel jsem si to i v zimě, ale další hráči přišli. Teď to asi nebude jiné," odhadoval.

Mezi odcházejícími hráči se objevuje i kapitán Matúš Lacko, jenž míří do Zbrojovky. „To bude asi největší ztráta. Dlouhodobě držel střed zálohy, což je citlivý post," upozornil.