Proti Ždírci nad Doubravou jste dvakrát vedli, nakonec je z toho remíza 2:2. Jak zápas hodnotíte?
V celkovém součtu je remíza spravedlivá. Hráli jsme lépe v prvním poločase, soupeř zase ve druhém. Ve druhé části nás hráči Ždírce zatlačili a o gól jsme si koledovali. Tak to taky dopadlo, remíza je zasloužená.

Po první půli jste přitom vedli 2:1. Co se po přestávce změnilo?
Kvůli bolestem kolene nám odstoupil stoper Lukáš Hrazdílek, který studuje sportovní školu a nechtěl riskovat zranění. Poté jsme museli skládat sestavu, což se taky projevilo. Ždírec šel do druhého poločasu s cílem vyrovnat. Zvýšil aktivitu, agresivitu a to se vyplatilo.

Ovlivnila zápas i neznalost soupeře vzhledem k tomu, že jste proti sobě déle než rok nehráli?
Osobně jsem vůbec nevěděl, co od hráčů Ždírce čekat. Překvapilo mě, kolik už na podzim získali bodů. Pamatoval jsem si je z dob před dvěma lety, kdy sestoupili a v sezoně se jim nedařilo. Trenér nám před zápasem řekl, jak na tom soupeř aktuálně je a to se taky potvrdilo.

Fotbal - ilustrační snímek.
Ofenzivní smršť Šatova odnesl Jundrov porážkou 0:6

Po remíze stále držíte neporazitelnost v domácím prostředí. Jaký na ní máte recept?
Strašně dlouho hrajeme s kluky spolu. Mladší hráči za tu dobu nasbírali potřebné zkušenosti. Kdo zná atmosféru v Tasovicích, ví, že patnáct výher doma a patnáct proher venku znamená spokojenost s celkovým umístěním. Hrajeme pro diváky. Tak, ať se doma vyhrává. Jsem rád, že platí příšloví můj dům, můj hrad.

Pomáhají vám tedy při domácích zápasech i diváci?
Určitě, máme skvělou základnu. Průměrná návštěvnost utkání je okolo dvou set lidí. Tasovice jsou vesnická fotbalová bašta. Diváci chodí doma a deset až patnáct fanoušků jezdí i na venkovní zápasy, kde se mnohdy cítíme jako doma.

Jan Javůrek.
FK Znojmo schytalo na závěr podzimní části debakl 1:5 v Líšni

V sobotu jste bodovali v pátém utkání v řadě. Cítíte herní pohodu?
Určitě. U týmu jsem pátý rok a pamatuju časy, kdy jsme v téhle době měli dvanáct bodů. Pohoda je znát. Tréninky jsou uvolněné, daří se nám. Je to šňůra, kterou chceme dokonat za týden na domácím hřišti proti Havlíčkovu Brodu. Bodově je to rekordní podzim od postupu do divize.

Na hřišti Havlíčkova bodu jste v prvním kole prohráli 1:2. Máte o to větší motivaci v neděli zvítězit?
Motivaci máme vždycky. V prvním vzájemném zápase jsem nehrál kvůli zranění, ale s kluky jsem mluvil a po zápase byli hodně zklamaní. Ještě v 83. minutě vedli 1:0 a nakonec prohráli 1:2. Šlo o umlácené vítězství a o to víc prohra mrzí. Doma ji chceme napravit a urvat vítězství.

V případě výhry můžete přezimovat na třetím místě. Čekal jste tak úspěšný podzim?
Když se sezona rozjížděla, trápila nás zranění. Teď se na každém tréninku bavíme o tom, že kdybychom byli od začátku kompletní, můžeme být na druhém místě už teď.

Od vašeho návratu do sestavy Tasovice ještě neprohrály. Padla na to v kabině řeč?
Dělám si z kluků srandu, že série bez prohry začala až s mým příchodem. Dobírám si je, že jsem se musel vrátit, aby tým fungoval. (smích) Dělám si legraci. Všechno si sedlo a je to jen odraz toho, jak v Tasovicích vše funguje. Kolektivní atmosféru máme nastavenou ve velice dobrém duchu a obrovská část úspěchu je schovaná právě v tom.

Florbalisté Znojma na domácí palubovce nestačili na Vítkovice v poměru 4:6.
Florbalisté Znojma srdnatě vzdorovali. Vítkovicím však podlehli 4:6