Branka talentovaného středopolaře, který přišel do Znoj-ma na hostování z brněnské Zbrojovky, padla až ve druhé minutě nastavení. „Kluci zabrali šponu a vrátili výhru na naši stranu, i když to bylo v nastaveném čase. Myslím, že za to, co jsme předvedli, za bojovnost, jsme si tři body zasloužili," pochválil svůj tým na klubovém webu Kučera.

Se Znojmem to přitom ještě v poločase nevypadalo příliš dobře. Skóre utkání totiž otevřel hostující Richard Veverka, který potrestal chybu brankáře Vlastimila Veselého. Domácí gólman naservíroval míč z odkopu přímo ke šťastnému střelci. „Utkání se pro nás vyvíjelo nešťastně. V úvodu utkání, na prvních deset minut, jsme zvolili jednodušší formu herního stylu a pak jsme měli hrát něco jiného. To jsme nesplnili, a navíc jsme dostali gól," projevil Kučera nespokojenost se startem utkání.

Vyrovnání zařídil až v 67. minutě David Ledecký, který po přihrávce do pokutového území udělal kličku i brankáři a poslal míč do sítě. Vítězný obrat zařídil Weber, jenž vystřelil k pravé tyči a hostující gólman jeho střelu propustil. V dalším utkání hraje Znojmo příští sobotu v Třinci.

znojmo 2
ústí nad labem 1

Poločas: 0:1

Branky: 69. Ledecký, 90+2. Weber – 36. Veverka. Žluté karty: 18. Weber, 85. Nepožitek – 6. Peterka, 54. Smola, 58. Šnirc, 60. Veverka, 81. Křapka

Rozhodčí: Váňa – Černý, Vitner

Diváci: 1183

1. SC Znojmo FK: Veselý – Mezlík (54. Stáňa), Pokorný, Odehnal, Helísek, Svozil, Nepožitek, Weber (90+4. Bělíček), Šamánek (90+3. Stehlík), Žondra, Ledecký.