Nepožitek uzavřel skóre zápasu na 3:0. „I druhou penaltu v utkání měl kopat Stijepo Njire, protože je na to určený. Proti Olomouci jsem chtěl skórovat," pousmál se Nepožitek, který se hecoval na klub, jemuž stále patří.

Berete výhru proti Sigmě jako zadostiučinění za debakl 0:5 minulou středu s Jihlavou?

Určitě. Chtěli jsme napravit debakl a také si udobřit diváky. Doufám, že se vrátí do ochozů, protože jich v neděli teď přišlo o něco méně. První poločas jsme je však moc nepotěšili.

Čím vás zaskočil soupeř?

Nedostupovali jsme protihráče. Hráli jsme daleko od sebe a nejednalo se o kompaktní hru. Olomoučtí toho využívali, protože jsou techničtí. Ale v koncovce byli hrozní. V brance nás podržel Vlasta Veselý, soupeři ho dost trefovali. Gól Davida Ledeckého ve 42. minutě Olomouc zlomil.

Proti Jihlavě jste chyběl v základní sestavě. Vrátil jste se po zranění?

Před koncem zápasu v Sokolově minulý víkend jsem se srazil s brankářem a dostal koňara. Do minulé středy jsem ještě nebyl fit. Pak jsem se dal dohromady.

Ve Znojmě jste na hostování ze Sigmy Olomouc, bral jste střetnutí prestižně?

Určitě. Kluky, trenéry a vedení znám. Jsem rád, že jsme Sigmu porazili. Po podzimu se vracím zase do Olomouce a uvidím, co bude dál na jaře. Ale chci se už usadit, zatím chodím pořád po hostovačkách na půl roku. Už mě to moc nebaví.

Ve smlouvě jste měl svolení, že můžete proti rezervě Sigmy nastoupit?

Hráli jsme proti béčku, takže v tom problém nebyl. Minulý rok jsme byli ve druhé lize s áčkem Olomouce a tehdy jsem nehrál.

První penaltu v nedělním duelu proměnil Njire, druhou vy. Proč jste si oba pokutové kopy rozdělili mezi sebe?

I druhou měl kopat Stijepo, protože je na penalty určený. Daří se mu a proměnil zatím každou penaltu, co za Znojmo kopal. Vždycky gólmana pošle na druhou stranu. Nepleteme se mu do toho. (směje se) Proti Olomouci jsem však chtěl skórovat.

A pokutové kopy na tréninku cvičíte?

Od té doby, co se mi nepovedla penalta proti Spartě (V září 2013 neproměnil penaltu za Znojmo v prvoligovém duelu při prohře 0:2. Později dostal od kouče Leoše Kalvody pokutu – pozn. red.), tak se k nim nehrnu. Radši nechám kopat jiné. Tohle byla výjimka. (usmívá se)