Tak tohle musí znojemské fotbalisty vážně mrzet. Na hřišti pražské Slavie se sedmnáct minut před koncem utkání zmohli na vyrovnání. Jenže o sedm minut později nechali ve vápně volného Karla Pitáka, který druhou brankou v zápase vystřelil sešívaným výhru 2:1.

Nizozemský trenér Alex Pastoor se tak v domácí premiéře dočkal prvních tří bodů na lavičce pražského klubu. „Jsem spokojený s předvedenou hrou i třemi body. Myslím, že jsme hráli velmi dobře," prohlásil Pastoor.

Slavia se v neúplné tabulce dostala na deváté místo o bod právě před Znojmo. „Slavia byla lepší, důraznější, tvrdší, my jsme působili ospalým dojmem," přiznal znojemský kouč Leoš Kalvoda.

Třetí domácí výhru 2:1 za sebou zajistil slávistům dvěma brankami kapitán Piták, který se vrátil do sestavy po karetním trestu. „Hráli jsme až moc ustrašeně první poločas, vlastně jsme se porazili sami," zlobil se Kalvoda.

Znojemský nováček povzbuzený osmnácti body z předchozích deseti kol začal v Edenu aktivně, po čtvrthodině ale vzali taktovku do svých rukou slávisté. V sedmnácté minutě zakončoval kombinační akci Necid, ale radost z druhého gólu po návratu do Slavie mu zkazil brankář Hrubý, který míč přizvedl na horní část břevna.

Pražané drželi míč, plno kombinací však k velkým šancím zprvu nevedlo. Až ve 39. minutě centroval do vápna Nitrianský a nabíhající Piták propálil Hrubého. „Dneska jsme odehráli jen jeden poločas, a to druhý. V prvním jsme čekali na ránu, kterou jsme dostali," pravil Kalvoda.

Slávistický kapitán se dočkal první trefy po zimním návratu z Jablonce. Vzápětí mohl přidat druhý zásah, v akrobatické pozici ale mířil patičkou nad.

Po hodině hry mohli v pohodě hrající domácí náskok zvýšit, jenže Juhar střílel do tyče a Necid ve dvou příležitostech selhal.

A tak se dostalo ke slovu Znojmo, jehož ofenzivu rozhýbali střídající Stáňa s Crnkičem. Právě bosenský záložník za obranou převzal přesný míč od Mudry, udělal kličku brankáři Čontofalskému, z úhlu otřel míč o brankovou konstrukci a vsítil svůj druhý ligový gól. „Mrzelo mě, že jsme za stavu 1:0 neproměnili celou řadu vyložených šancí. Mohli jsme vést i 4:0 a nikdo by se nezlobil. Znojmo pak zápas zdramatizovalo," poznamenal Pastoor.

Rozhodnutí si Piták schoval do 80. minuty. Aktivní Boudjemaa centroval ze strany a kapitán hlavou rozhodl. „Dostali jsme zbytečný druhý gól. Ztratili jsme míč uprostřed hřiště, pak jsme nechali dát centr a nepokryli jsme Pitáka ve vápně," hlesl zklamaný Kalvoda.