Ostrostřelec rozhodl. Fortuna Moravskoslezská divize D se blíží do svého finále a jediný zástupce znojemského okresu z Tasovic si v posledním venkovním střetnutí připsal těsné vítězství a soupeři z Velké Bíteše zkomplikoval situaci kolem záchrany ve čtvrté nejvyšší tuzemské soutěži.

Hodně nešťastný zápas sehrál proti Tasovicím divizní nováček. Vše se přitom vyvíjelo pro domácí ideálně. Už v páté minutě přišel centr Ondřeje Muchy a vysoký útočník Jan Pohl hlavou krásně otevřel skóre utkání. „Ze začátku zápasu jsme měli se soupeřem trochu problémy, protože hrál vysoké míče na útočníka Pohla a díky tomu se také dostal do vedení,“ přiznal tasovický stratég Miroslav Steinhauser.

Domácí poté měli další tutovky. Jenže Pohl nastřelil jen tyčku, Tomáš Mrňa neproměnil sólový nájezd na gólmana Jakuba Konvalinu a nezahřmělo ani z dalších šancí domácích hráčů.

Ani po změně stran se obraz hry nezměnil. Velká Bíteš dál mrhala příležitostmi. Šanci Radka Valsy vykopl z brankové čáry hostující obránce. Nadešel trest ve znamení známého rčení nedáš dostaneš. V šestasedmdesáté minutě se střelou na přední tyč prosadil tasovický Jakub Čermák a bylo srovnáno.

Kalich hořkosti dopili domácí v předposlední minutě, když střelu z dálky gólman Velké Bíteše Tomáš Pokorný vyrazil a nezastavitelný vládce ligové statistiky střelců Miroslav Paul při dorážce prokázal svůj střelecký instinkt. „Ve druhém poločase jsme se snažili hrát, pokud to jen šlo, po zemi a snažili jsme se tak zamezit, aby soupeř neustále využíval výškovou převahu. Navíc si myslím, že soupeři došli v závěru také síly,“ přidal Steinhauser.

V nastavení pak ještě Bíteš přišla o vyloučeného Miroslava Ivančíka. „Abych řekl pravdu, tak jsem ten incident pořádně neviděl. Soupeř údajně nějak šlápl na našeho hráče, tak jsme ještě střídali, ale nic závratného bych v tom nehledal,“ dodal Steinhauser.

Obtížně naopak vstřebával způsob porážky kouč Velké Bíteše Květoslav Havránek. „Na šance jsme měli zvítězit snad 8:2, jenže takový už je fotbal. Pořád to máme ve svých rukách, jenže opět máme jednoho zraněného, k tomu další červená. Zápas jsme měli jasně vyhrát a mohlo být hotovo. V naštvání jsem si ještě ukopl palec, byl to hrozný zápas.“

Tasovice jsou nadále sedmé, v posledním kole přivítají Vrchovinu a stále živí naději na posun na čtvrté místo tabulky.

Velká Bíteš – Tasovice 1:2 (1:0)

Branky: 5. Pohl – 76. Čermák, 89. Paul. ŽK: 59. Mrňa – 16. Horáček, 56. Landšperský, 59. Mička. ČK: 93. Ivančík (V.B.). Rozhodčí: Hájek – Ságl, Staněk. Diváků: 245.

Velká Bíteš: T. Pokorný – J. Pokorný (70. Rozum), T. Pelán, Hibš, Ivančík – Mrňa, Chlup, Máca, Mucha – Valsa, Pohl.

Tasovice: Konvalina – Hrazdílek, Mička, Švarc, Horáček – Fiedler (75. Lapeš), Blahoudek (93. Lašák), Čermák, Kučera (68. Veselý) – Landšperský, Paul.