Domácí hráči Líšně vstoupili do utkání mnohem aktivněji a již ve druhé minutě zasahoval znojemský brankář Jiří Doleček proti tvrdé střele záložníka Líšně Marka Kaščáka. Za dvě minuty Znojemští odpověděli, když hlavičkoval těsně vedle líšeňské tyče útočník Znojma Libor Žondra. Další povedenou akci zakončoval domácí záložník Šimon Šumbera hlavičkou mimo branku Znojma.

V pětatřicáté minutě se tak dostali do vedení hráči Znojma. Znojemský záložník Bronislav Stáňa se uvolnil na pravém křídle a vyslal centr na vysokého střelce hostů Žondru, jenž poslal Znojmo do vedení 0:1. „Doufám, že Liborovi tato forma vydrží i nadále a v průběhu sezony nám vydatně pomůže," řekl trenér Znojma Oldřich Machala.

Líšeň se ve druhém poločase začala více tlačit za vyrovnáním a znojemským se tak otevíraly šance na rychlé protiútoky. V jednašedesáté minutě přidal druhou branku v zápase útočník Žondra. Zužitkoval centrovaný míč od devatenáctiletého chorvatského záložníka Mira Kovačiće. „Obě branky jsem vstřelil díky skvělým přihrávkám od spoluhráčů," posoudil svá zakončení znojemský střelec Žondra.

Útočník Znojma měl na své noze i hattrick, ale brankář Líšně Vlastimil Veselý jeho střelu vyrazil na záložníka hostů Radka Buchtu. Jeho zakončení si však do své vlastní sítě nakonec srazil líšeňský Muamer Avdić. Za čtyři minuty se podařilo domácímu celku vstřelit čestný gól. Po standardní situaci se dostal ke střele bosenský stoper Líšně Avdić, který hrál i ve Znojmě.

Znojemský tým tak po výhře 3:1 postupuje do druhého kola poháru České pošty proti Rosicím. Ještě předtím zahájí ligu proti Kolínu. Do soutěže nastoupí i s útočníky Žondrou, Janem Pázlerem a záložníky Kovačićem, Tomášem Okleštěkem.

MARTIN SMEJKAL