Znojmo zahájí nový soutěžní ročník totiž už v sobotu, před startem druhé ligy jej čeká první kolo domácího poháru na hřišti divizní Polné. „Věřím, že hráči, kteří mají problémy, budou do tohoto zápasu připravení,“ doplnil Paul s tím, že jediný dlouhodobý marod týmu zůstává obránce Daniel Odehnal.

Vlna zdravotních problémů týmu zkomplikovala i úterní generálku proti Uničovu, do které měl hlavní kouč Jiří Balcárek k dispozici jen třináct hráčů do pole. Přesto jeho tým i díky dvěma brankám Jana Javůrka porazil třetiligového soka 3:1. „Místo toho, abychom na soustředění řešili taktické věci, standardky, souhru, tak řešíme zdravotní problémy,“ posteskl si Balcárek na klubovém webu.

I vzhledem k aktuálnímu stavu znojemského kádru proto není u konce jeho posilování. K novicům Vlastimilu Veselému, Tomáši Pospíšilovi, Matúši Lackovi a Janu Hladíkovi hledá šestý tým minulého ročníku Fotbalové národní ligy ještě útočníka.

Ilustrační foto.
Znojemští fotbalisté si na soustředění zahrají paintball i opečou špekáčky

Na zkoušce neuspěl jedenadvacetiletý forvard Šimon Chwaszcz. „Jeho testování jsme prodloužili až do zápasu s Uničovem, ale ve středu už nás opustil. Dospěli jsme s realizačním týmem k závěru, že pro druhou ligu by pro nás neměl okamžitý přínos,“ vysvětlil Paul. „V koncovce spatřujeme pořád mezery, proto chceme zapracovat na příchodu útočníka a jednoho dalšího hráče,“ potvrdil.

Do prvního zápasu druhé ligy na hřišti Příbrami zbývá Znojmu ještě devět dní. Polná představuje rozehřívacího soka. „V poháru chceme určitě postoupit a ukázat se v co nejlepším světle. Každý do něj dá sto procent,“ slíbil autor dvou gólů v přípravě Dominik Urbančok.

Změny v kádruPřišli: Vlastimil Veselý (brankář, Zbrojovka Brno), Tomáš Pospíšil (obránce, Pardubice), Matúš Lacko (záložník, Retz), Jan Hladík (záložník, Sigma Olomouc).
Odešli: Lukáš Motal (záložník), Radim Nepožitek (záložník).
Výsledky v přípravě:
Perm Znojmo 2:2, Táborsko Znojmo 3:1, Sezimovo Ústí Znojmo 2:1 na pen., Znojmo Slovácko 1:4, Baník Ostrava Znoj-mo 3:1, Táborsko Znojmo 2:1 na pen., Prostějov Znojmo 1:2, Valašské Meziříčí Znojmo 0:3, Senica Znojmo 0:0, Uničov Znojmo 1:3. Nejlepší střelec: Jakub Teplý, 3 góly.

Ilustrační foto.
Bez branek. 1. SC Znojmo remizovalo se slovenskou Senicí