Zpráva o vašem odchodu ze Znojma se objevila docela nečekaně. Jak se přestup upekl?
Zájem Opavy a možnost si za ní zahrát jsem řešil už v prosinci. Jednání celkem trvala, táhlo se to celý měsíc.

Překvapilo vedení vaše přání odejít?
Nevím, jestli byl někdo zaskočený, ale už jsem cítil, že potřebuji změnu a posunout se někam dál. Opava má nejvyšší ambice a jsem za šanci rád.

Věci, které jste vyjmenoval, jsou hlavní důvody, proč jste se rozhodl změnit dres?
Ve Znojmě jsem byl spokojený, ale takový je život. Člověk občas potřebuje změnu a okysličit kariéru. Zvolil jsem tuhle cestu a myslím si, že jsem udělal dobře.

Zbrojovka vyhrála nad Znojmem 1:0.
Druhá výhra Zbrojovky. Vraštil udeřil ve druhé minutě

Váš nyní už bývalý spoluhráč Rostislav Šamánek prohlásil, že odchází velký kamarád. Opouštělo se vám Znojmo hodně těžko?
Neodcházelo se mi lehce, strávil jsem tam dva a půl roku. Vycházel jsem s každým, s nikým žádný problém. V kabině jsme zažili horší i dobré chvíle, na které budu rád vzpomínat.

Budete bývalým spoluhráčům i nadále fandit?
Pokud s nimi nebudeme hrát tak ano. Mám ve Znojmě spoustu kamarádů. Hrozně si vážím klubu a všeho, co pro mě udělal.

V čem konkrétně vás může angažmá v Opavě herně posunout?
Zaprvé trenér Opavy Skuhravý má metodu záživnějších tréninků. V týmu je navíc větší konkurence. Ve Znojmě jsem sice taky neměl nic jistého, ale člověk musí každý týden i zápas něco dokazovat.

Opava aktuálně vládne druhé lize a touží po postupu do nejvyšší soutěže. Hrála velkou roli i motivace si ji opět zahrát?
Motivaci mám nejen já, ale všichni kluci, kteří tady jsou. Jednalo se o jeden z faktorů, k němuž jsem přihlížel, když jsem chtěl změnit dres.

Už jste se stihl zapojit do přípravy?
Ano, v Opavě jsem už od pátku a normálně trénuju.

Jak se vám tam zatím líbí?
Všechno je zatím super, čímž nechci říct, že ve Znojmě nebylo. Hned první den mi kluci v kabině říkali, že pokud s něčím potřebuju pomoct, můžu se na kohokoliv obrátit.

Znáte někoho v Opavě osobně?
Dominika Simerského, a také Míšu Stříže s Davidem Puskáčem, kteří nastupovali v Olomouci v dorostencích, ale všichni kluci jsou v pohodě.

Už jste s koučem Skuhravým mluvil o vaší roli v mužstvu a co od vás očekává?
Mluvili jsme spolu, ale hráč musí po příchodu ukázat nějakou kvalitu. V přípravě každý startuje na nějaké lajně a musí dokázat, že do sestavy patří. To, že jsem přestoupil, mi nezaručuje místo v základu. Trenér mi ještě nic konkrétního ohledně hry neříkal, to se vyřeší až v přípravě. Sdělil mi jen tréninkové návyky.

Bosenský stoper Muamer Avdič.
Znojmo zkouší staronovou tvář. S týmem trénuje stoper Avdič