Jak ukazují čísla, znojemský trávník bývalému útočníkovi Zbrojovky sedí. V květnu se s ním loučil dvěma góly proti Vyšehradu, před dvěma týdny v generálce na Fortuna národní ligu zaznamenal proti Velkému Meziříčí opět dva góly. „Nebudu se zlobit, když to bude stejné,“ směje se. „Ale když nedám gól a vyhrajeme, všechno bude v pořádku. Osobní prospěch není důležitý,“ povídá skromně.

Šamánek neskrývá, že velkou roli hraje dobrá znalost prostředí Městského stadionu v Horním parku. „Periferně vnímám, co je kolem. Vždycky se líp cítím na hřišti, kde i trénuju, v tom je právě výhoda domácího prostředí,“ potvrzuje.

Se spoluhráči se Šamánek pokusí navázat na zisk bodu v Opavě z prvního jarního kola, kde Znojmo sice vedlo 2:0, nakonec ale remizovalo 2:2. „Zápas se musel líbit, byla v něm spousta šancí, tři penalty. Jen škoda, že jsme ho nedotáhli do vítězství. Nicméně věřím, že pro lidi to byla dobrá pozvánka, aby v pátek přišli,“ tvrdí zimní navrátilec.

V tabulce šesté Znojmo ztrácí na čtvrté České Budějovice pět bodů. Jihočeši jsou tým, v jehož duelech padá nejméně branek v soutěži, 17 utkání přineslo jen 34 gólů. „Když jsme nastoupili na podzim v Budějovicích, hrály hodně opatrně, až to chvílemi nevypadalo, že jsou doma. Odehráli jsme tam dobré utkání, bohužel Budějovice daly z jednoho brejku na 1:0 a zvítězily,“ vzpomíná brankář Jiří Doleček na klubovém webu. „Je to o našem výkonu, ne o soupeřově bránění,“ vybízí Šamánek.

Jihočeši první zápas jara prohráli s Varnsdorfem doma nečekaně 0:1. „Bylo by hodně špatné, kdyby nás první nezdar měl srazit. Všichni víme, že umíme hrát líp a že jsme schopní se s tímto zaváháním vyrovnat. A nejlépe už ve Znojmě, není nač čekat,“ burcuje tým třiatřicetiletý stoper Ondřej Šourek.

Sokol do Znojma
Znojemský celek rychle zareagoval na nemožnost nasazení záložníka Davida Štrombacha v jarní části druhé ligy a na hostování do konce sezony přivedl záložníka Pavla Sokola z juniorky brněnské Zbrojovky. Dvacetiletý fotbalista se v minulé sezoně jednou stal i hráčem kola v Juniorské lize.