O posunu o patro výš rozhodli hráči, klub jim tuto volbu přenechal. „Trenér všechny obeslal se zprávou, kterou chceme hrát soutěž. S klukama už jsme měli víceméně jasno, protože jsme sledovali i vývoj v dalších soutěžích," naráží jeden z nejzkušenějších hráčů Přímětic Pavel Hazucha na sestup regionálních rivalů Jevišovic a FK Znojma z krajského přeboru. „Budeme hrát víc znojemských derby, pro diváky to bude zajímavější," dodává.

Kádr nemá doznat žádných změn. „Zkusíme to se stejnými hráči, nebudeme nikoho přivádět. Máme i dorost a kluky v béčku, hráčů je dost," říká Svačina. „Nemám z vyšší soutěže strach. Věřím, že ve středu tabulky budeme s tímto týmem hrát v pohodě, protože kluci jsou šikovní. Neztratíme se," míní Hazucha, který má z Jevišovic zkušenosti i s krajským přeborem.

Kolo před koncem mají Přímětice náskok na čele tabulky devět bodů. Soutěž uzavřou v pátek od šesti hodin večer utkáním na hřišti osmých Blížkovic. Mohou tak ještě rozšířit svoji bilanci šedesáti bodů. „V sezoně jsme dominovali ve hře po zemi. Dali jsme i suverénně nejvíc branek, soupeře jsme se snažili vždycky přestřílet. Hráli jsme útočně, i když ne ve všech zápasech to vyšlo. Třeba Šatov nás přehrál svým důrazem," rekapituluje Hazucha.

Podle kouče spočívají momentální úspěchy Přímětic v sehranosti družstva. „Kluky, kteří momentálně v týmu jsou, jsem trénoval už v žácích. Mužstvo jednoznačně těží z toho, že je spolu už deset let," hledá Svačina důvod dvou postupů v řadě.

Jistotu prvenství získaly Přímětice už na konci května, kdy v domácím střetnutí porazily Kohoutovice 3:1. „To byl trochu rozdíl oproti minulému postupu, o kterém se rozhodovalo až do posledního kola. Letos jsme měli klid už čtyři zápasy před koncem. Ale i tak je to obrovská euforie, protože to nikdo nečekal. I když jsem si říkal, že třeba do pátého místa skončit můžeme," říká Hazucha.

Prvotní oslavy si hráči užili už po duelu s Kohoutovicemi, zítra plánují rozloučení s úspěšnou sezonou také s fanoušky. „Na naše zápasy už začali chodit i někteří lidé z okolí. Jsme rádi, na I. B třídu jsme měli slušné návštěvy," děkuje za přízeň Hazucha.

Sezona PříměticUmístění: 1.
Celková bilance: 25 utkání, 19 vítězství – 3 remízy – 3 porážky, skóre 77:33
Bilance doma: 10 vítězství – 2 remízy – 1 porážka, skóre 44:18 (2. místo)
Bilance venku: 9 vítězství – 1 remíza – 2 porážky, skóre 33:15 (1. místo)
Zbývá odehrát: Blížkovice – Přímětice (pátek 17.6., 18.00)
Nejlepší střelci v sezoně: 14 – Martin Koc, 12 – Pavel Hazucha, Marek Balon, 9 – Stanislav Beneš, 7 – Jan Kubíček.