Fotbalový šlágr se očekával v utkání dvou celků, které si brousí zoubky na boj o postup do krajské soutěže. V lepší formě se nacházeli hráči Miroslavi, jež v minulém kole vysoko porazili Kahan.

Přímětice musely do branky nasadit obránce, protože brankáři nebyli k dispozici. Od začátku utkání bylo utkání neurovnané a ani jeden tým nepředváděl přesvědčivý výkon, který by byl hodný postavení týmů v tabulce. Domácí dorostenci kazili i jednoduché přihrávky a nedokázali se dostat ani do vápna Miroslavi. Když se jim to konečně podařilo, netrefili branku anebo se pokoušeli o další přihrávku.

To Přímětice remizovaly v derby s Únanovem a navíc se musely v zápase s Miroslaví spoléhat na velmi úzký kádr. „Bohužel nám chyběla brankářská jednička a i další tři hráči do pole. Takže to bylo velmi složité v zápase s takto silným týmem, který na nás ztrácel před zápasem bod," uvedl trenér přímětického dorostu Jiří Vlk.

V osmatřicáté minutě se tak dostali do vedení hráči Miroslavi. Po nedovoleném zákroku dostali hosté možnost zahrát standardní situaci a pěknou brankou se prezentoval hráč Miroslavi Tomáš Strečko. „V první půli jsme zbytečně ztráceli míče, soupeř nás přečísloval a těžil z toho. Ve druhém jsme Miroslav zatlačili a vstřelili branky. Nakonec jsme trefili dokonce i břevno, takže jsme mohli získat i bod," konstatoval Vlk.

I první polovinu druhého poločasu nadále ovládali miroslavští a díky dvěma rychlým brankám navýšili své vedení na tříbrankové. Přímětické výkon soupeře zaskočil a Miroslav se dostávala do dalších šancí.

Ve třiasedmdesáté minutě však opět dostalo utkání nový náboj. To se blýskl pěknou brankou z dálky střelec Přímětic Adam Papoušek a vzápětí vsítil druhou branku domácích po zmatcích v obraně soupeře hráč Radek Pavlík. „Bylo to utkání o třetí místo. My jsme hráli dobře, navíc se nám vrátili nějací chybějící hráči. Nakonec jsme si to zbytečně zkomplikovali, ale naštěstí jsme si to již uhráli," podotkl trenér Miroslavi Jiří Sedlák.

Hosté z Miroslavi udělali po dvou inkasovaných brankách dvě změny v sestavě a chtěli zmírnit narůstající tlak Přímětic. Další obrovskou příležitost na vstřelení branky a vyrovnání zmařil zákrok brankáře Miroslavi Jaroslava Herolda. Hráč Přímětic Dominik Klíčník dokonce nastřelil břevno hostující branky, ale na víc již domácím nestačil čas a Miroslav tak po výhře 3:2 přeskočila svého soupeře v tabulce a oplatila mu porážku z podzimní části.

„Do utkání jsme vstupovali s jasným cílem zvítězit, a to i když nám chybělo několik hráčů základní sestavy. Je velká škoda, že jsme nehráli celý zápas tak jako poslední půl hodinu," řekl zklamaně záložník Přímětic Jan Vacek. V dalším zápase čeká Přímětice cesta do Horních Kounic a Miroslav přivítá Únanov.

Přímětice – Miroslav 2:3 (0:1)

Branky: Papoušek, Pavlík – T. Strečko 2, Suchánek. Sestavy - Přímětice: Weyrich – Hurčík, Šťava, Hlávka, Salát – Klíčník, Vacek, Papoušek, Pavlík – Koník, Radnický. Střídačka: Vo Cao, Vlaha. Miroslav: Herold – Hrb, Pelech, Suchánek, M. Priml – Krula, Kratochvíl, T. Strečko, Krátký – Morong, Pokorný. Střidačka: Krbalek, Nejedlý, Patočka, Demek, P. Priml, M. Strečko.

MARTIN SMEJKAL