Už v pátek jej čeká ve znojemské brance premiéra mezi českou fotbalovou elitou. Na zápas na hřišti pražské Dukly se připraví speciálně. „Tentokrát si asi rukavice namočím přes noc do medu, abych na ně přilepil všechny soupeřovy střely," směje se osmadvacetiletý brankář, pro nějž a hodně z jeho spoluhráčů půjde o prvoligovou premiéru.

„Hodně se těším. Nervozita se dostaví možná až tak ve čtvrtek. Na hřišti v den zápasu si uvědomím, že se mi plní dětský sen," dodává.

S přechodem o úroveň výš nečeká, že se mu podaří zopakovat čísla vychytaných nul z loňské sezony. „Potěšilo by mě, pokud to bude pokračovat, ale soupeři budou mnohem kvalitnější. Na čísla nehraju. Klidně můžu dostávat pravidelně čtyři góly, jen když budeme vyhrávat," přeje si.

Od první ligy čeká větší tvrdost a rychlost, což si podle něj vyzkoušeli v sobotní generálce s PAOK Soluň. Účastníka Ligy mistrů porazili Jihomoravané 1:0 i díky Hrubého nule. „Takový výsledek sice pomůže sebevědomí, ale na druhou stranu ho nesmíme moc přecenit. Byla to jen zkouška, až liga nás opravdu prověří," upozorňuje.

Nejvyšší soutěž odstartuje Znojmo pátečním utkáním s Duklou. Podle Hrubého jde o ideálního soupeře. „Nechci snižovat její kvalitu, ale jde o tým, se kterým se můžeme aspoň porovnávat," tvrdí.

Jestli bude mise druhého jihomoravského účastníka nejvyšší soutěže úspěšná, se ukáže až po třicátém kole koncem května. Hrubý doufá, že se spoluhráči nebudou v tu dobu okupovat sestupové příčky. „Hlavní priorita je záchrana. S týmy ze spodku tabulky můžeme hrát vyrovnaně," myslí si. „A s těmi, co budou bojovat o titul? No… To uvidíme," směje se.