Do utkání vstoupili domácí trochu rozpačitě. Důkazem toho byl hned první gól, o který se postaral domácí hráč Roman Hříbek. Avšak skóroval do vlastní brány, a tak se z vedení mohli radovat miroslavští fotbalisté.

Znojemští hráči se postupně dostávali do tempa. Dokonce v sedmatřicáté minutě mohl vyrovnat sám kapitán, když se postavil k pokutovému kopu. Mířil ale mimo Koutníkovu svatyni.

Domácí si tak na svůj první gól museli počkat až do pětačtyřicáté minuty. O něj se postaral Gregor Kováč.

„První půlka byla podle mě vyrovnaná. Co se týče toho pokutového kopu, tak byl celkem sporný. Jinak Znojmo si dalo svůj gól tím, že dohráli soupeře tam, kde měli. To byla naše největší chyba,“ přiznal miroslavský trenér Karel Pelikán.

Před začátkem druhého poločasu oznámil hlavní sudí Buček, že je zraněný a že nebude schopný odpískat druhou půli zápasu. Na jeho místo tedy nastoupil první asistent rozhodčího Marek Podaný, který svým rozhodováním nadzvedl nejednou oba trenéry z lavičky.

Druhý poločas začal stejně jako první. Tedy rychlým vedením hostů. V dvaapadesáté minutě poslal svůj tým do vedení po úspěšném pokutovém kopu kapitán Kamil Hort.

Třicet minut před koncem utkání se však trefil střídající Jaroš a zajistil tak svému týmu remízu 2:2. I přes obrovský tlak znojemských hráčů v konci utkání, skóre zápasu se nezměnilo.

„Myslím si, že dělba bodů byla zasloužená. I když přiznávám, že Znojmo bylo ke konci lepší. Změna rozhodčích měla určitě velký vliv na utkání. Ale k výkonu pana rozhodčího se musí vyjádřit pan delegát. Já určitě ne,“ dodal rozladěný Karel Pelikán.

S konečným výsledkem byl nakonec spokojený i trenér Znojma.

„Po celou dobu jsme byli jasně lepší. Vytvořili jsme si spoustu šancí. Prostě jsme je neproměnili a tím pádem to skončilo remízou. O rozhodčím se vyjadřovat nebudu. Hlavní rozhodčí se zranil, takže musel nastoupit pomezní. Ten ten druhý poločas prostě nezvládl. Ale na rozhodčí se nemůžeme vymlouvat. Měli jsme spoustu šancí a ty jsme nevyužili,“ stručně okomentoval utkání první muž znojemské lavičky Libor Palička.

Po tomto utkání si tak znojemský tým udržel první příčku a druhá Miroslav stále ztrácí dva body.

„Ten bod nám řeší hodně moc. Pořád to máme ve vlastních rukách. Máme dva body náskok, ačkoliv závěr soteže bude určitě těžký,“ dodal Palička.