„V přípravě jsme tak silného soupeře nepotkali, nedokázali jsme naše šance proměnit. Nevím, jestli to byla z naší strany smůla, nebo málo kvality v zakončení," hlesl záložník Slovanu Tomáš Selinger.

Znojmo si po povinném postupu přes divizního soka výrazně oddechlo, protože navrch v utkání nemělo. „Proti Rosicím to byl těžký zápas, soupeř byl opravdu houževnatý. Po vedoucí brance jsme bohužel nepřidali pojistku a o výsledek se třepali do poslední chvíle," hodnotil hostující kouč Radim Kučera na klubovém webu.

Pro jeho svěřence se jednalo o poslední prověrku před vstupem do nového ročníku Fotbalové národní ligy proti Ostravě. „Jediná omluva pro hráče je, což beru na sebe, že tento týden byl poslední, kdy jsme pořádně potrénovali, do toho jsme absolvovali kondiční testy. Kluci toho měli plné kecky, vyždímali se na krev. Toto utkání bylo ještě součást přípravy, na Baník už bude tréninkový mikrocyklus úplně jiný," vysvětlil Kučera.

Rosice litovaly především závěru utkání, kdy se v nadějných příležitostech ocitl kapitán Petr Malata. Znojmu zatrnulo zejména po jeho střele z přímého kopu. „V závěru jsme měli tlak, za výkon se rozhodně nemusíme stydět. Bezprostředně po utkání jsme byli hodně zklamaní," připustil Selinger.

I pro něj a jeho spoluhráče se jednalo o generálku na divizní ročník. V něm míří Slovan na nejvyšší příčky v tabulce. Vyrovnané měření sil s o dvě soutěže výš postaveným týmem je tak pro svěřence kouče Michala Kuglera povzbuzení. „Vyzkoušeli jsme si, že jsme nachystaní dobře. Posily zapadly a dobře funguje i hra, kterou nám trenér ordinuje," liboval si Selinger.

Z celků z Brněnska skončil v Mol Cupu i Tišnov, který padl doma s Prostějovem 0:3. Do druhého kola se naopak podívají hráči třetiligové Líšně, kteří doma zdolali těsně 1:0 Otrokovice. O jediný gól se postaral až minutu před koncem Denis Frimmel.

Mol Cup – 1. kolo:

SLOVAN ROSICE – 1. SC ZNOJMO 0:1 (0:0)

Branka: 48. Ledecký. Žluté karty: 28. Kugler, 56. Černý, 89. Malata – 89. Motal. Diváci: 290.

Rosice: Zádrapa – Kršák, Huška, Drbal, Šíp – Kugler, Havlásek (78. Vaněk) – Černý (66. Novotný), Selinger, Vítámvás (89. Foral) – Malata.

SK LÍŠEŇ – OTROKOVICE 1:0 (0:0)

Branka: 89. Frimmel. Žluté karty: 69. Stehlík – 74. Juráň. Diváci: 120.

Líšeň: Zrzavý – Bednář, Čampa, Krejčí (69. Ovsepjan), Krška (75. Walla), Stehlík, Zezula, Matoušek, Fall (46. Milotínský, Vejmělek, Frimmel.

AFK TIŠNOV – 1.SK PROSTĚJOV 0:3 (0:3)

Branky: 3. Šteigl, 7. Langer, 36. Štrombach. Žluté karty: 42. Švancara, 45. Outrata, 63. Zdražil – 52. Sus. Diváci: 300.

Tišnov: V. Juříček – Bartoš, Outrata, Kuldan, Chlup – Marvan (46. Kratochvíl), Schneider, Zdražil (67. Hansl), Traore, Babička (66. T. Juříček) – Švancara.