V posledním kvalifikačním zápase skupiny B o účast na mistrovství světa nakonec bude držet palce své rodné zemi. „Jsem Bulhar s trvalým pobytem tady, takže budu fandit našim klukům, aby postoupili na světový šampionát. Ale v srdci mám i Českou republiku," upozorňuje na fakt, že zatímco jeho krajané ještě usilují o účast na vrcholném turnaji v příštím roce, české národní mužstvo už o svou šanci přišlo.

To jej mrzí. „Přál jsem si, aby postoupily obě země, ale bohužel… Proto doufám, že i když půjde o nesmírně těžký zápas, protože síla českého mužstva je dost známá, Bulhaři vyhrají třeba 1:0 a nakonec si zahrají mistrovství světa," přeje si.

K tomu podle něj bude potřeba, aby reprezentace jeho rodné země hrála na rychlé brejky po stranách. „To na soupeře může platit. Stejně jako důraz, protože český tým je především hodně technický. Trenér bulharského národního mužstva je ale natolik zkušený, že toto určitě ví," usměje se Yonov, který z reprezentačního výběru dobře zná například s obráncem Eindhovenu Stanislavem Manolevem. „Hráli jsme spolu ještě v Bulharsku, když začínal," popisuje.

Ještě neví, kde bude utkání, které začíná ve čtvrt na devět večer, sledovat. Každopádně to bude někde v klidu. „Ještě jsme se se spoluhráči nebavili, jestli někam půjdeme společně, nebo budu jen doma. Reprezentační zápasy vždy prožívám, jsem u nich pokaždé napjatý. Potřebuji k jejich sledování klid, abych viděl dobré a špatné věci," naznačuje svůj recept.

I když na „bulharskou krev" nedá dopustit, do své vlasti se ani v budoucnu vracet nehodlá. „Maximálně jen na Vánoce a v létě za mořem. V České republice a Znojmě jsem maximálně spokojený. Stačí, když se podívám před sebe: mám tady nádhernou přítelkyni, rodinu," vypočítává.

Stesků po domovině se nebojí. „Každý druhý nebo třetí měsíc za mnou přijde brácha nebo mamka na návštěvu. I dceru v létě uvidím," těší se.

Radost mu udělalo i poslední představení jeho celku v první lize, kdy si nováček soutěže připsal historicky první triumf. Porazil 2:0 Mladou Boleslav. „Vítězství nám v reprezentační pauze psychicky pomohlo. Už se těším na Ostravu," vyhlíží sobotní duel.

Kapitán posledního celku tabulky ale v posledních zápasech ztratil jisté místo ve středu obrany. Ten navíc vyztužila ještě nová posila Martin Hudec. „Každý musí o svou pozici bojovat, nejsem výjimka. Snažím se makat zodpovědně a už bude jen na trenérovi, jestli mě nasadí nebo ne," říká.