Kompletní letní přípravu absolvoval s brněnskou Zbrojovkou, ale minulý týden zamířil na roční hostování do druholigového Znojma. „Doufám, že mi střílení gólů půjde aspoň podobně jako ve třetí lize, kde se mi dařilo. Jsem rád za druhou ligu, je to pro mě posun a snad budu hrát," prohlásil pro znojemský klubový web.

Zbrojovka v něm vidí prvoligový potenciál, proto ho koupila, i když o něj usilovaly jiné kluby. „Volali mi z jiných týmů druhé i první ligy a rozhodl jsem se pro Brno. Potřeboval jsem už nějakou změnu, protože jsem v Chrudimi byl deset let. V minulé sezoně mi to gólově lepilo a říkal jsem si, že právě teď musím zkusit něco jiného," řekl Rybička.

Pochází z Kameniček u Hlinska na Vysočině, takže to do Brna má blízko. „Rodiče byli pro. Říkali, že jestli chci, ať to zkusím, že záleží na mně, neodporovali mi. Samozřejmě všechno je na mnohem vyšší úrovni než v Chrudimi," popsal útočník, který se z východočeského celku zná s dalším brněnským mladíkem Pavlem Sokolem.

Ve znojemském dresu se zapsal dvěma brankami při kanonádě 12:0 v Rousínově. V prvním kole Mol Cupu v Rosicích nastoupil při výhře 1:0 v základní sestavě. „Šlo o typické pohárové utkání, soupeř z nižší soutěže se snažil, na divizi by asi normálně nepřišla taková divácká kulisa. Tak to bývá, že se favorit trápí, naštěstí jsme vyhráli," vracel se k duelu.

Spoluhráče i trenéra Radima Kučeru v druholigovém týmu teprve poznává. „Cítím se v kabině v pohodě, kluci mě vzali. Ještě se poznáváme, ale s nikým problém nemám. Trenér na mě taky působí velice dobře," poznamenal talentovaný forvard.

Netuší, zda dostane šanci také v nedělní třaskavé premiéře nového ročníku Fotbalové národní ligy, ke které přijede do Znojma ostravský Baník. „To nechám na trenérovi," hlesl.

Považuje se za typ útočníka, který střílí branky uvnitř pokutového území. „Nejčastěji jsem dával góly ve vápně, kde jsem si našel míč a uklidil ho. Nejsem střelec z dvaceti metrů," usmál se Rybička, který v Pardubicích dokončil střední školu. „Mluvili jsme doma o vysoké. Uvidíme, zda půjde stíhat s fotbalem, který je pro mě hlavní," dodal.